İzmir'de ambulansla hastaneye kaldırılan hastanın kaybolması

Kayıp hastanın güvenlik kameraları tarafından kaydedilmiş yeni görüntüleri ortaya çıktı

İzmir'de ambulansla hastaneye kaldırılan hastanın kaybolması
İzmir'de ambulansla hastaneye kaldırılan hastanın kaybolması
GİRİŞ 24.11.2014 21:13 GÜNCELLEME 24.11.2014 21:13

İzmir'de ambulansla getirildiği Karşıyaka Devlet Hastanesinden ayrıldıktan sonra kaybolduğu bildirilen kadının, güvenlik kameralarınca kaydedilmiş yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Kayıp hasta 70 yaşındaki Anşe Bilir'in yakınları, ihbarlar doğrultusunda arama çalışması yürütüyor. Psikotik majör depresyon tedavisi gören Anşe Bilir en son Çiğli ilçesi Egekent-2 çıkışında bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde Menemen istikametine hızla ilerleyen Binir, üzerinde kırmızı yelek ve kısa saçıyla görülüyor.

Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğünün de özel bir ekip oluşturarak Binir'i arama çalışması yürüttüğü bildirildi. Binir'in gittiği güzergah boyunca tüm kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, vatandaşlardan da ihbar bekliyor.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü telefonlara gönderdiği kısa mesajla Bilir'in bulunması için vatadandaşlardan yardım istedi.

"Başbakan Davutoğlu'ndan yardım istiyorum"

Anşe Bilir'in kızı Pınar Bilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada annesinin son olarak Menemen'deki Sondirek durağında görüldüğünün ihbarı üzerine bu bölgeye gittiklerini, buradaki güvenlik kamerası kayıtlarına bakmaya çalıştıklarını söyledi.

MOBESE sisteminin çalışmadığını, iş yerlerinde ise güvenlik kamerası kayıtları bulunmadıklarını bildiren Bilir, annesinin son olarak hastaneden kaçtığı 11 gün öncesine ilişkin Egekent-2 mahallesi çıkışında bir iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını bulabildiklerini kaydetti.

Bilir, Bu kayıtlara göre annesinin Menemen istikametine gittiği fikrini verdiğini belirterek, annesiyle ilgili henüz bir iz bulamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Annesinin bir an önce bulunmasını istediklerini kaydeden Bilir, şöyle konuştu:

"Yetkililer bu işe ciddi olarak eğilsinler. Ben buradan İçişleri Bakanımıza sesleniyorum. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yazı yazdım. Aradan 11 gün geçmesine rağmen sadece bir ihbar beklemekle yetinilmemesi gerekir. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan da yardım bekliyoruz. Hasta ve yaşlı bir kadın 11 gündür bulunamaz mı? Ne olur annemizi bulsunlar."

Psikotik majör depresyon hastası olan Anşe Bilir, ambulansla 14 Kasım'da Karşıyaka Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre Bilir bir süre sonra hastaneden ayrılmıştı. Bilir'in ailesi hastane yönetimi ve doktorlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!