Bosna Hersek Devlet Günü

Bosna Hersek'te 25 Kasın Devlet Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi

Bosna Hersek Devlet Günü
Bosna Hersek Devlet Günü
GİRİŞ 24.11.2014 21:55 GÜNCELLEME 24.11.2014 21:55

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ile Hırvat üyesi Dragan Çoviç, yarın kutlanacak "25 Kasım Devlet Günü" dolayısıyla resepsiyon verdi.

Başkent Saraybosna'daki Devlet Başkanlığı binasında düzenlenen resepsiyona çok sayıda üst düzey yetkili ve davetli katıldı.

Resepsiyona Sırp yetkililer ile Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi ve mevcut başkanı Mladen İvaniç'in katılmaması dikkati çekti.

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi İzzetbegoviç, burada yaptığı konuşmada, Bosna-Hersek'in, Ulusal Kurtuluş Anti-Faşist Konseyi Birinci Oturumu'nda ulus olma hakkını tekrar kazandığını hatırlattı.

Radikal tutumların günümüzde hala mevcut olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren İzzetbegoviç, "Bazı siyasetçiler bile hala radikal tutumlar sergiliyor. Kimse bu tür tehlike önünde gözünü kapatamaz. Bizim görevimiz her gün radikalizme ve ayrımcılığa karşı savaşmaktır. Hepimiz özgürlük, eşitlik ve hukuk üstünlüğü için çalışmak zorundayız. Sadece özgür ve demokratik bir Bosna Hersek'in Avrupa Bilriği'nde perspektifi olabilir" diye konuştu.

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Hırvat Üyesi Çoviç ise Bosna Hersek'in hala birçok sorunla karşılaştığını ve Devlet Günü'nün bile ülkenin tümünde kutlanmadığını söyledi.

Ülkedeki kötü ekonomik duruma da dikkati çeken Çoviç, "Bugün Bosna Hersek'te oldukça zor şartlar altında yaşnıyor. Bu tür etkinlikler de sorumluluk almamız için güzel bir vesile. Toplumumuzun her anlamda ilerlemesi için hepimiz çabalamak zorundayız" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?