Kırgızistan'da yolsuzlukla mücadele

Bir milletvekili hakkında daha dava açıldı

Kırgızistan'da yolsuzlukla mücadele
Kırgızistan'da yolsuzlukla mücadele
GİRİŞ 25.11.2014 09:11 GÜNCELLEME 25.11.2014 09:11

Kırgızistan Başsavcılığı, Feliks Kulov’un liderliğindeki Ar-Namıs Partisi Milletvekili ve Meclis Bilim, Kültür ve Spor Komitesi Başkanı Kanıbek Osmanaliyev hakkında dava açtı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Osmanaliyev hakkında, “görevini kötüye kullanmak” ve “yüklü miktarda rüşvet almak” suçlamalarından dava açıldığı belirtildi.

Milli Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB) Yolsuzlukla Mücadele Soruşturma Bölümü tarafından, Eğitim ve Bilim Bakanlığı ile Boris Yeltsin Kırgız-Rus Slovyan Ünivesitesinin (KRSU) bazı çalışanları hakkında, üniversiteye 24 öğrenci adayının burslu kaydı ile ilgili olarak, görevi kötüye kullanmak suçundan yürütülen soruşturmada, öğrenci kabullerine ilişkin Osmanaliyev’in yazdığı mektuplar ortaya çıkarıldı. Milletvekilinin, öğrenci adaylarının doğal afet kurbanı oldukları, dağlık bölgede yaşadıkları, engelli ve düşük gelirli ailelerin çocukları olduklarını ileri sürerek, kayıtlarının yapılmasını sağladığı belirtildi.

Öğrenci adaylarından 14 bin dolar aldığı iddia edilen Osmanaliyev, suçlu olmadığını savunmuş, Eğitim ve Bilim Bakanlığı yöneticilerini sorumlu tutmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş