Suriye'deki iç savaş

Esed rejiminin saldırılarından kaçan Hama kırsalındaki Letamine beldesi sakinleri, zor şartlar altında mağaralarda yaşıyor

Suriye'deki iç savaş
Suriye'deki iç savaş
GİRİŞ 25.11.2014 09:58 GÜNCELLEME 25.11.2014 09:58

Suriye'de Esed rejiminin saldırılarından kaçan Hama kırsalındaki El-Letamine beldesi sakinleri, mağaralarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Esed'e bağlı rejim güçlerinin saldırılarından kaçarak mağaralara sığınan Letamine sakinlerinden Ebu Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin her gün bombardımana maruz kaldığını belirterek, "Eşimizi, çocuklarımızı korumak için mağaralara sığınmak zorunda kaldık" dedi.

Su, elektrik, gıda malzemesi gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve normal hayatlarından uzak ilkel şartlar altında yaşadıklarını ifade eden Ebu Ahmed, muhalefeti ihmalkar davranmakla suçlayarak, "Zor durumdayız. Belde sakinlerine acil yardım sunulmasını ve savaş uçaklarının hedefi haline gelen sivillerin korunması için tampon bölge oluşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Esed güçlerinin muhalifleri bölgeden çıkarmak için Hama'daki Murek ve Halfaya bölgelerini ele geçirmesinin ardından Letamne beldesi, ilin kuzey kırsalındaki en önemli cephelerden biri haline geldi. Esed güçlerinin beldeyi ele geçirmesi durumunda İdlib'in güney kırsalına giden yolun da önü açılmış olacağı belirtiliyor.

Öte yandan Esed güçlerinin önceki gün boşaltmak zorunda kaldığı Zelin ve Ez-Zelakiyyat kontrol noktalarına 500 metre uzaklıktaki Letamine cephesindeki silahlı muhalifler, rejim güçlerinin ilerleyişine engel olmak için kentin kuzey kırsalında askeri varlığını güçlendiriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...