HAK-İŞ ve Sudanlı sendikacılar eğitim seminerinde buluştu

HAK-İŞ ile Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) üyeleri, ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde eğitim seminerinde bir araya geldi.

HAK-İŞ ve Sudanlı sendikacılar eğitim seminerinde buluştu
HAK-İŞ ve Sudanlı sendikacılar eğitim seminerinde buluştu
GİRİŞ 25.11.2014 12:24 GÜNCELLEME 25.11.2014 12:24

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Emek Konukevindeki eğitim programının açılışında, konfederasyonun vizyonu, misyonu ile çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konfederasyon olarak yurt dışına yaptıkları yardımları anlatan Arslan, yeryüzünün bütün mazlumlarına ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Arslan, bu bilinçle hareket ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu konuda daha ne kadar fedakarlık yapabilirsek HAK-İŞ'in misyonuna ve hedeflerine o kadar katkı ve hizmet edeceğiz. Onun için HAK-İŞ uluslararası ilişkilere, sadece diplomatik ilişki, karşılıklı görüşmeler, tanışmalar, ziyaretlerin ötesinde bir anlam yüklemektedir. HAK-İŞ, uluslararası ilişkileri küresel yeni bir sendikal inşa için yeni hedefler olarak görmektedir. O yüzden de yoğun bir uluslararası ilişkiler ağı inşa etmeye çalışıyoruz. Sudanlı kardeşlerimizin bize verdiği katkı ve desteklerden yola çıkarak, Afrikalı sendikalarla ikili işbirliği anlaşmalarımızı geliştiriyoruz. Sudan ile yaptığımız bu verimli ve sürekli ilişkiler aslında bizi bütün Afrika kıtasına ulaştıracak bir yönü kapsamaktadır. Dolayısıyla Sudan'ın ve Sudanlı kardeşlerimizin işbirliğiyle hızla Afrika'daki ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz."

Arslan, bütün dünya emek örgütleriyle alışverişlerinin olması gerektiğine işaret ederek, "Sendikalar arasındaki ilişkilerin karşılıklı ziyaret olarak başlaması önemli. Ziyaretleri bundan sonra faydaya dönüştürerek, işbirliklerimizi geliştirmemiz gerekiyor. Sudanlı arkadaşların talepleri var. HAK-İŞ'e bağlı sendikalarımızla ikili işbirliği anlaşmalarını mutlaka yapmak istiyorlar. Yeni kurduğumuz sendikalardan başlayarak bu kardeşlerimizle ikili işbirliği anlaşmalarını tez elden imzalamamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Daha çok işbirliği yapalım"

Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) Genel Başkan Yardımcısı Ahmed El Kamil Aydarous da iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değindi.

HAK-İŞ ile aralarındaki var olan iyi ilişkilerin daha ileriye taşınmasını arzu ettiklerini belirten Aydarous, "Yakından takip ettiğimiz HAK-İŞ'in başlattığı çalışmalar bizim için büyük bir önem taşıyor. Tecrübelerinden daha çok yararlanmak istiyoruz. Daha çok işbirliği yapalım. Bu birlikteliğin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Aydarous, ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitim seminerlerinin de örnek bir çalışma olduğunu kaydetti.

Eğitim kapsamında, toplu iş hukuku, toplu sözleşme ve müzakere teknikleri, yeni ve etkin sendikacılık inşası, endüstriyel ilişkiler, sendikal politikalar, mesleki eğitim, kadın ve sendikal komiteler konularında sunumlar gerçekleştirilecek.

Sudan'dan gelen 20 kişilik sendikacı ve HAK-İŞ'e üye sendikaların yöneticileri ve uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek eğitim programı 3 gün sürecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...