İzmir'deki, Başbakan Erdoğan'a hakaret davası

Erdoğan'a, "el hareketiyle" hakaret ettiği iddia edilen ve 2 yıla kadar hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına devam edildi

İzmir'deki, Başbakan Erdoğan'a hakaret davası
İzmir'deki, Başbakan Erdoğan'a hakaret davası
GİRİŞ 25.11.2014 13:05 GÜNCELLEME 25.11.2014 13:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde İzmir'de miting alanına gelirken, yaptığı "el hareketiyle" Erdoğan'a hakarette bulunduğu iddia edilen sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 28. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Kamuran Bedir katıldı.

Hakim Sevgi Türer, olay hakkında bilgisi olan tanık Fatma Zehra Doğan'ın soruşturma safhasında savcıya verdiği ifadeyi okuduktan sonra, tanığın mahkemede de tanık olarak ifadesinin alınması gerektiğini belirtti.

Sanık Kamuran Bedir, Zehra Doğan'ın çocuklarını kendisine bırakıp gittiğini, nerede olduğunu bilmediklerini, çocuklarını bile görmediğini, bulunmasının mümkün olmadığını söyledi.

Hakim, tanığın açık adresinin tespit edilip mahkemede dinlenilmesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sanık hakkında yürütülen disiplin soruşturması dosyasındaki fotoğrafların ve belgelerin birer örneğinin istenmesine kadar vererek duruşmayı erteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde, 16 Mart tarihinde, İzmir’de düzenlenen mitingteki konuşmasında da bahsettiği olayda, polisler tarafından "devlet büyüklerine hakaret" iddiasıyla gözaltına alınan Kamuran Bedir'in Kantar Karakolu'nda ifadesi alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!