Türk Eğitim-Sen'den Anayasa Mahkemesi'ne mektup

Sendika üyesi bir grup, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan bazı değişikliklerin iptali talebiyle topladıkları mektup, imza ve şikayet dilekçelerini Anayasa Mahkemesine gönderdi

Türk Eğitim-Sen'den Anayasa Mahkemesi'ne mektup
Türk Eğitim-Sen'den Anayasa Mahkemesi'ne mektup
GİRİŞ 25.11.2014 14:42 GÜNCELLEME 25.11.2014 14:42

Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan bazı değişikliklerin iptali talebiyle topladıkları mektup, imza ve şikayet dilekçelerini Anayasa Mahkemesine gönderdi.

Sirkeci PTT Merkezi önünde toplanan gruptakiler, sloganlar atarak sendika pankartı ve flamalarını açtı.

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, grup adına yaptığı açıklamada, mart ayında 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Bostan, "Anılan kanunla, getirilen yeni düzenlemeler Anayasamızda yer alan hukuk devleti ilkesi ve hakkaniyet anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Bu kanunla Milli Eğitim Bakanlığında ciddi bir yönetici ve öğretmen kıyımı yaşanmasına sebep olunmuş ve önümüzdeki süreçte de daha büyük sıkıntılara zemin hazırlanmıştır" dedi.

Topladıkları mektup, imza ve şikayet dilekçelerini gerekli merciye iletmek için bir araya geldiklerini ifade eden Bostan, şöyle devam etti:

"Eğitim camiasında infiale yol açan ve kamuoyunda ucube kanun olarak adlandırılan bu kanun hakkında yüksek mahkemenin vereceği kararın mutlaka hukukun üstünlüğünü korumak doğrultusunda olacağına şüphe yoktur. Anayasa Mahkemesi, hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğünün ülkemizdeki teminatıdır."

Basın açıklamasının ardından zarflar içerisinde toplanan imza, mektup ve şikayet dilekçeleri Anayasa Mahkemesine gönderilmek üzere Sirkeci PTT Merkezi'ne teslim edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!