Orta Afrika Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Ülkede düzenlenecek 2015 cumhurbaşkanlığı seçimi için bilinçlendirme kampanyası başlatıldı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığı seçimine doğru
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığı seçimine doğru
GİRİŞ 25.11.2014 16:19 GÜNCELLEME 25.11.2014 16:19

Orta Afrika Cumhuriyeti’nden bir heyet, 2015’te düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda mültecileri bilinçlendirmek amacıyla Kamerun’un Duala kentine gitti.

Heyetin Başkanı Dieudonne Kombo-Yaya, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde düzenlenecek seçimle ülkenin geleceğinin belirleyeceğini, bu nedenle seçime tüm Orta Afrikalı vatandaşların katılması gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık 280 bine yakın Orta Afrikalının yaşadığı Kamerun'un en fazla Orta Afrikalı mülteciyi barındıran ülke olduğunu ve bu nedenle bilinçlendirme kampanyasına bu ülkeyle başladıklarını belirten Kombo-Yaya, daha sonra Çad, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Sudan’a da gideceklerini kaydetti.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka isyancılarının, dönemin Hristiyan Devlet Başkanı François Bozize'yi devirmesiyle başlayan olaylar ve ardından Hristiyan nüfus tarafından oluşturulan Anti-balaka örgütünün intikam almaya yönelik katliamları, ülkedeki Müslümanların kitleler halinde göç etmesine neden oldu.

Ülkede aralık 2012'de başlayan kriz, binlerce kişinin ölümüne, yaklaşık bir milyon kişinin yerinden olmasına, 2,2 milyon kişinin insani yardıma muhtaç duruma düşmesine yol açtı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı