Güneydoğu'da belediyelerin elektrik borcu

DEDAŞ, bölgedeki 109 belediye ve 3 büyükşehire bağlı köylerin elektrik borcunun 160 milyon liraya ulaştığını bildirdi

Güneydoğu'da belediyelerin elektrik borcu
Güneydoğu'da belediyelerin elektrik borcu
GİRİŞ 25.11.2014 16:33 GÜNCELLEME 25.11.2014 16:33

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), bölgedeki 109 belediye ve 3 büyükşehire bağlı köylerin elektrik borcunun 160 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde belediyelerin elektrik borcu konusunun, yerel seçimler öncesinde bazı belediyelerin elektriğinin kesilmesi ile gündeme geldiği anımsatıldı.

Elektrikleri kesilen belediyelerin, önce DEDAŞ'ın özelleştirme sürecinde devraldığı binaları mühürlemek istediği, sonuç alamayınca da borçlarının yapılandırılmasını talep ettiği kaydedilen açıklamada, belediyelerin birikmiş olan elektrik borçlarını ödeme konusunda yeteri kadar çaba göstermediği aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Böyle olunca 2014 yılı başında 130 milyon lira olan belediyelerin elektrik borcu, aradan geçen sürede 159,6 milyon liraya ulaştı. Bölgedeki 3'ü büyükşehir olmak üzere 6 il ile bu illere bağlı ilçe ve belde belediyeleri dahil 109 belediyenin elektrik borcu bulunuyor. Belediyelerin borçlarındaki artışta ana unsurların arıtma tesisleri, içme ve kullanma suyudur."

Borçların ödenmemesi halinde belediyelerin elektriğinin kesilebileceği uyarısında bulunulan açıklamada, hiç istenmemesine rağmen böyle bir gelişmenin halkı zor durumda bırakabileceğini kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek