"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"

Kocaeli'nde toplanan CHP'li bir grup, nisan ayında ayrıldığı sevgilisi tarafından bıçakla öldürülen Sevgi Zağlı'nın yaşamını yitirdiği yere karanfil bıraktı

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"
"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"
GİRİŞ 25.11.2014 16:58 GÜNCELLEME 25.11.2014 16:58

Kocaeli'nde CHP'li bir grup kadın, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla nisan ayında ayrıldığı sevgilisi tarafından öldürülen Sevgi Zağlı'nın yaşamını yitirdiği yere karanfil bıraktı.

Sabri Yalım Parkı'nda toplanan CHP İl Kadın Kolları ve İzmit İlçe Kadın Kolları üyesi bir grup, Zağlı'nın bıçakla öldürüldüğü sokağa giderek karanfil bıraktı.

Daha sonra grup adına açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, dünyanın dört bir yanında kadınların aynı haklar için mücadele ettiğini belirtti.

Yolcubal, baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını, bu kararlı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmadıklarını vurgulayarak, "Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu, mücadelenin topyekun, örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor" diye konuştu.

Kadınları yok sayan zihniyete karşı mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Yolcubal, "Her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız" dedi.

Sevgi Zağlı, nisan ayında İzmit ilçesinde ayrıldığı sevgilisi Ömer A. tarafından boğazından bıçaklanmış, kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı