Düzce'de "Katı Atık Depolama Tesisi" açıldı

Tesisin açılışı, düzenlenen törene video konferansla bağlanan Başbakan Davutoğlu tarafından gerçekleştirildi

Düzce'de "Katı Atık Depolama Tesisi" açıldı
Düzce'de "Katı Atık Depolama Tesisi" açıldı
GİRİŞ 25.11.2014 17:59 GÜNCELLEME 25.11.2014 17:59

Düzce'de yapımı tamamlanan Katı Atık Depolama Tesisinin açılışı, düzenlenen törene video konferansla bağlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Yığılca ilçesindeki Hecinler mevkisinde yapımı tamamlanan tesisin açılış töreninde konuşan Düzce Valisi Ali İhsan Su, buranın 309 dönümlük alanda kurulduğunu söyledi.

Teknolojik gelişmelerin insan hayatında önemli olduğunu ancak atık sorununu beraberinde getirdiğini vurgulayan Su, "Bu tesis, ilçe, belde ve merkeziyle tüm Düzce'nin evsel atıklarının toplanıp ayrıştırıldığı ve depolandığı merkez olacak. Atıklar, burada en sıhhi ve fenni şartlar altında rehabilite edilip depolanacak. Vahşi depolamadan düzenli depolamaya geçmiş olacağız" diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise tesisin sadece kent merkezi için değil il genelini kapsayan en önemli yatırımlardan birisi olduğuna işaret ederek, "Çöpler, artık sağlıklı şekilde bertaraf edilecek" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Ankara'dan video konferansla törene bağlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kente hayırlı olmasını dileyerek tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Törene ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi