Girit Adası yakınlarında yük gemisi arıza yaptı

Yaklaşık 700 göçmeni taşıyan geminin motorundaki arıza nedeniyle adaya doğru sürüklendiği belirtildi

Girit Adası yakınlarında yük gemisi arıza yaptı
Girit Adası yakınlarında yük gemisi arıza yaptı
GİRİŞ 25.11.2014 21:16 GÜNCELLEME 25.11.2014 21:16

Yunanistan'ın Girit Adası yakınlarında motorunda arıza meydana gelen yük gemisinde tespit edilen yaklaşık 700 göçmenin Avrupa ülkelere gitmeye çalıştığı bildirildi.

Yetkiler, İtalya'ya giden Kribati bandıralı 77 metre uzunluğundaki yük gemisi, Girit Adası'nın 48 kilometre güneydoğusunda motorunda ortaya çıkan arıza üzerine, şiddetli dalga ve kötü hava koşullarının da etkisiyle sürüklenmeye başladı.

Çevredeki gemilerde çalışanların Yunan Sahil Güvenlik birimlerine haber vermesi üzerine, bölgeye gelen ekipler gemide yüzlerce kadın ve çocukların bulunduğunu tespit etti. Geminin adının ''Barış'' olduğu belirtildi.

Yunan medyası ise bölgeye gönderilen Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Super Puma helikopteri ile bir firkateynin tekneyi Girit'e çekmeye çalıştığını bildirdi. Bölgedeki kötü hava koşulları nedeniyle çalışmaların zorlukla devam ettiği ve en az 10 saat sürebileceği kaydedildi

Göçmenlerin ilk tespitlere göre Suriye ve Afganistan kökenli olduğu ve İtalya'ya gitmeye çalıştıkları ifade edildi. Geminin Girit adasına çekilmesinin ardından göçmenlerin sağlık kontrolünden geçirileceği, sağlık birimlerinin olası bir ''Ebola'' virüsü tehdidine karşı hazır bekletildiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...