TBMM Başkanı Çiçek Arnavutluk'ta

Çiçek, Tiran Yunus Emre Türk Kültür Merkezini ziyaret etti

TBMM Başkanı Çiçek Arnavutluk'ta
TBMM Başkanı Çiçek Arnavutluk'ta
GİRİŞ 25.11.2014 21:17 GÜNCELLEME 25.11.2014 21:17

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arnavutluk'ta, Tiran Yunus Emre Kültür Merkezini ziyareti etti, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Çiçek, gittiği her ülkede, kardeş kurum olan Yunus Emre kültür merkezleri ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı kurumlarına ziyarette bulunduğunu belirterek bu kurumların, Türk kültürü ve değerlerinin tanıtımı noktasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkilerine değinen Çiçek, iki ülkenin 500 yıla yakın ortak geçmişi ve birçok ortak değeri bulunduğunu ifade etti.

Çiçek, Türkiye’nin tarihi sorumluluğun farkında olduğunu belirterek, Türk vatandaşlarını Arnavutluk'ta temasları hakkında bilgilendirdi.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ülkelerinin birer temsilcisi olduğunu ifade eden Çiçek, "Yurt dışında yaşayan Türklerin sayısı yaklaşık 5 milyon ve bunun yaklaşık 3 milyonu seçmen. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız Türk kültürünün birer temsilcisidir ve kültürümüzü de iyi bir şekilde tanıtması gerekir, bulunduğu yerdeki insanlara Türk insanın kalitesinden söz ettirmesi gerekir" diye konuştu.

Çiçek, yurt dışında yaşayan Türklerin yaşadıkları yerin kanunlarına riayet etmesi, mevzuata uygun iş yapması, elçilik ve ilgili kurumlarla irtibat halinde olması ve siyasi ya da dini görüşlerini iş ortamına taşımaması gerektiğini kaydetti.

Yurt dışındaki Türklerin birlik içinde hareket etmesini isteyen Çiçek, "Türkler, mevcut birliği zedeleyecek hareketlerden uzak durmalıdır. Bir de şunu eklemek istiyorum: Nereye mensup olursanız olun, aklınızı, vicdanınızı ve cüzdanınızı kimseye ipotek ettirmeyin" dedi.

Çiçek'in konuşmasının ardından, Arnavutluk'ta yaşayan Türk vatandaşları, karşılaştıkları sorunları anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi