Bağdat'ta gaz sıkıntısı

Irak Petrol Bakanlığı, Bağdat'ta yaşanan gaz sıkıntısını gidermek için tüp dolum miktarını artırdı

Bağdat'ta gaz sıkıntısı
Bağdat'ta gaz sıkıntısı
GİRİŞ 26.11.2014 01:07 GÜNCELLEME 26.11.2014 01:07

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaşanan gaz sıkıntısını gidermek için Petrol Bakanlığı'nın günlük gaz tüpü dolum miktarını artırdığı belirtildi.

Petrol Bakanı'nın Dağıtım İşlerinden Sorumlu Vekili Mutasım Ekrem, havaların soğumasıyla gaz sıkıntısı yaşandığı ve vatandaşların gaza erişiminin zorlaştığı iddiaları üzerine bakanlık internet sitesinden açıklama yaptı.

Ekrem, bakanlığın sıvılaştırılmış gaz üretimini artırarak, günlük tüp dolum sayısını dün itibarıyla 165 bin tüpe çıkardığını ifade etti. Bağdat'ta kullanılan günlük tüp sayısının 85 bin olduğunu açıklayan Ekrem, Petrol Bakanlığı'nın üretim ve hazırlama konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadığını kaydetti.

Ekrem, Petrol ile İçişleri bakanlıkları arasında, gaz kaçakçılığı yapanları ve tüp fiyatını belirlenen miktarın üzerine çıkaranları yakalamak için yoğun işbirliği yapıldığını da bildirdi.

Öte yandan, Doğalgaz Dolum Şirketi Genel Müdürü Hamit Yunus, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için başkentteki tüp dolum şirketlerinin gecenin geç saatlerine kadar çalıştığını belirtti.

Petrol Bakanlığı Sözcüsü Asim Cihat ise bakanlığın vatandaşların artan tüp ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlara acil çözüm üretmek için ilgili dairelere talimat verdiğini kaydederek, tüm denetim kuruluşları, yerel belediye meclisleri ve güvenlik güçlerine bakanlıkla dayanışma içinde olma çağrısı yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı