Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ile ilgili kanun Resmi Gazete'de

"Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yer aldı

Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ile ilgili kanun Resmi Gazete'de
Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ile ilgili kanun Resmi Gazete'de
GİRİŞ 26.11.2014 03:23 GÜNCELLEME 26.11.2014 03:23

Cumuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, öğrenciler yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, öğrenim süresi 2 yıl olan ön lisans programlarını azami 4 yıl; 4 yıl olan lisans programlarını azami 7 yıl; 5 yıl olan lisans programlarını azami 8 yıl; öğrenim süresi 6 yıl olan lisans programlarını azami 9 yıl içinde tamamlamak zorunda olacak.

Hazırlık eğitim süresi azami 2 yıl olarak belirlenen kanuna göre üniversite yetkili kurullarının kararı ve YÖK'ün onayıyla 4 yıl üst üste katkı payı veya öğrenim ücreti ödenmemesi, kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilebilecek.

Kanun ayrıca mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel sağlık kuruluşlarında çalışan tabip, diş tabibi
ve uzman olan öğretim üyelerine, bu faaliyetlerini sona erdirinceye kadar üniversite ödeneği ve ek ödeme ödenmeyeceği hükmünü getiriyor.

Kanuna göre tabip, diş tabibi ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan öğretim üyelerinden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel sağlık kuruluşlarında çalışanlara, bu faaliyetlerini sona erdirinceye kadar üniversite ödeneği ve ek ödeme ödenmeyecek. Faaliyetlerini sona erdirmek isteyenler, 31 Aralık'a kadar bu konudaki iradelerini görevli oldukları kurum yönetimlerine bildirecek ve en geç 31 Mayıs 2015'e kadar bu faaliyetleri sona erecek, çalışma uygunluk belgesi veya izni iptal edilecek. Bu süre içerisinde mali hakları ve ek ödemeleri tam olarak ödenecek.

Dershaneler için de düzenlemeler getiren kanun, alkollü içki satılan yerler ile dönüşüm programına alınan dershane ve öğrenci etüt merkezleri arasında en az 100 metre mesafe bulunmasına ilişkin yasal zorunluluk, söz konusu eğitim kurumlarının dönüşümü için 2018-2019 öğretim yılının bitimine kadar öngörülen geçiş sürecine mahsus olmak üzere uygulanmayacağını karara bağlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...