Bakan'dan o eylemciye jest

Bakan Ayşenur İslam'ın konuştuğu anda soru sormak istediğini söylemesi üzerine dışarı çıkartılan genç kadın Bakanlığa davet edildi.

Bakan'dan o eylemciye jest
Bakan'dan o eylemciye jest
GİRİŞ 26.11.2014 09:47 GÜNCELLEME 26.11.2014 12:54
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ökkeş Koska'nın haberi,

KADEM'in Adalet ve Kadın Zirvesi'nin açılışında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın konuşmasını bölüp soru sormak isteyen Fikriye Yılmaz bakanlıkta ağırlanacak.

Konu ile ilgili eleştirilere cevap veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Haber7'ye yaptığı açıklamalarda, "Bakanımız konuştuğu sırada soru sormak isteyen hanımefendi ve yanındaki arkadaşını Bakanlığa davet ettik. Sayın Bakanımız Ayşenur İslam Hanımefendi ile birlikte bu arkadaşlarla ayrıntılı konuşup, sorularını cevaplandıracağız, sıkıntılarını dinleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kürsüde konuşurken el kaldırıp, "Size bir soru sormak istiyorum" diyen Fikriye Yılmaz'ın Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi olduğu anlaşıldı. 

Yanındaki arkadaşıyla birlikte korumalar tarafından salon dışına çıkarılan Yılmaz'ın sormak isteği soru Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından duyuruldu.

İŞTE O SORULAR

Açıklamada üyelerinin sormak istedikleri sorular şu şekilde sıralandı:

2014 yılında kaç kadın öldürüldü?

Kadın Bakanlığı neden kurulmuyor?

İstanbul Sözleşmesi hükümleri neden uygulanmıyor?

6284 sayılı koruma kanunu hükümleri neden uygulanmıyor?

okkes.koska@haber7.com

twitter.com/OkkesKoska

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    bugün eylemciye jest yaparsan yarın şikayete hakkın olmaz.ayrıca,asıl eylem yapmayan jesti hakediyor
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    evet koruma uygulansın şiddet gören kadın başvurduğunda evinde 24 saat ve 3 ay müddetle kalacak memur tayin edilsin. memur evde onlarla beraber yatılı kalsın. bakın işte ne cinayet kalır,ne kavga..kadın şikayetçi ise erkek,erkek şikayetçi ise kadın memur gönderilsin..bu işi fazla uzatmayın. kadınlarımızı ve erkeklerimizi 3. gözle koruyalım. hadi bakalım..çarşamba vaazımız olsun.
    Cevapla
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    ne gerek ver, dhkp li veya , alevidir, veya ikisi birdendir, onların türkiye ve devlet düşmanı olmalarından, başka bişey beklenmez, boşuna insanlık gösteriyor sayın bakan.
    Cevapla
  • deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz insanlıktan çıkmayı da iyi bilirsiniz.
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    dhkpli, alevi veya ikisi birden de olsa önce insandır be kardeşim ....
    Cevapla
  • kuruoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşimiz acele etti az sabretse bu kadar gündem olmazdı
    Cevapla
  • Dürüst İnsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz nedense bu bakan yardımcılarına hiç ulaşamadık. Bakan yardımcılığı ihdas edilmesindeki amaç vatandaşlarla görüşüp onların sorunlarını dinlemekti. Ama aradığımızda randevu istediğimizde söylenenler hep aynı "şu anda yok , yurt dışında, şehir dışında, görüşmesi var." Hiç ama hiç müsait değil. O makamda aldıkları para haramdır haram en azından benim sorunumu çözmeyenlere hakkımı haram ediyorum ben.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi