Ali İsmail Korkmaz davası

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın beşinci duruşması başladı

Ali İsmail Korkmaz davası
Ali İsmail Korkmaz davası
GİRİŞ 26.11.2014 10:10 GÜNCELLEME 26.11.2014 10:10

Uuml;niversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın beşinci duruşması saat 09.35'te Kayseri'de başladı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, adliye binasının zemin katındaki konferans salonunda yapılıyor. Çeşitli illerden gelen ve müdahil olmak isteyen avukatlar, salonu doldurdu.

Tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar ve Yalçın Akbulut, tutuklu sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan ile Muhammed Vatansever, Ebubekir Harlar, Ramazan ve İsmail Koyuncu, duruşmada hazır bulundu.

Duruşmayı, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, İzmir Milletvekili Musa Çam, Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ve Parti Meclis Üyesi Cemal Canpolat ile Uluslararası Af Örgütü Hollanda Şubesinden gözlemci Andrea De Rujiter de izliyor.

Bu arada, Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı iddia edilen yerin maketi, avukatlar tarafından duruşma salonuna getirildi. Maket, mahkeme heyetinin önüne kuruldu.

Öte yandan, polis ekipleri, duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kaldırım Caddesi, Bağdat Caddesi girişinden eski Veterinerlik Kavşağı arası, Erkilet Bulvarı, Çevreyol İstasyon Caddesi Kavşağı (Sümer Üst Geçit) ile eski Veterinerlik Kavşağı arasını saat 04.00'ten itibaren araç trafiğine kapatan polis, 3 farklı arama noktası oluşturdu.

Duruşmayı izlemek için farklı illerden gelenler, İstasyon Mahallesi'ndeki pazar yerinde toplandı. Buradan Kaldırım Caddesi'ni takip ederek, spor tesisleri önündeki arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup, kendileri için ayrılan bölüme geçti.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap ve ağabeyi Gürkan Korkmaz da CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ile adliyeye geldi. Korkmaz ailesi ve yakınları, adliye yerleşkesi önünde bariyerlerle oluşturulan koridorun ve adliye binasının girişindeki kontrolün ardından duruşma salonuna girdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası