İstanbul'da TEOG heyecanı

Adaylar sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de dua ediyor

İstanbul'da TEOG heyecanı
İstanbul'da TEOG heyecanı
GİRİŞ 26.11.2014 10:16 GÜNCELLEME 26.11.2014 10:16

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavların ilk oturumu başladı. Sınav salonlarında ter döken üniversite adayları için aileleri okul önlerinde dua etti.

Fatih'teki Çapa Atatürk Ortaokulu'nda sınava giren öğrenciler ve aileleri, sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde toplandı.

Veliler yıl içinde iki sınav uygulanmasının öğrenciler açısından daha iyi olduğunu belirtirken, hazırlık sürecinde öğrenciler kadar stresli bir dönem geçirdiklerini kaydetti.

Sınav öncesi heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri aileleri sakinleştirmeye çalıştı. Öğrencilerin sınav salonlarında kendilerine ayrılan yerlere oturmasının ardından, veliler okul bahçesi dışına çıkarıldı.

Bugünkü sınavda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları yapılacak. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.

Ortak sınavın ikinci oturumu ise yarın yapılacak. İkinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı