Komorlar Birliği yetkililerine vize verilmediği iddiası

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, yapılan araştırma sonucu, Komorlar Birliği yetkililerinin herhangi bir vize başvurusunda bulunmadıklarının tespit edildiğini bildirdi

Komorlar Birliği yetkililerine vize verilmediği iddiası
Komorlar Birliği yetkililerine vize verilmediği iddiası
GİRİŞ 26.11.2014 10:56 GÜNCELLEME 26.11.2014 10:56

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'ye gelmek isteyen Komorlar Birliği yetkililerine vize verilmediği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Bilgiç, vize verilmesinin bakanlık tarafından engellendiği ve birlik yetkililerinin Kenya ve Tanzanya’dan geri döndüklerine ilişkin bir basın yayın organında yayımlanan haber hakkındaki soruya cevabında, konu hakkında bakanlıkça Darüsselam ve Nairobi Büyükelçilikleri ile bu ülkeye akredite olan Antananarivo Büyükelçiliği nezdinde yapılan araştırma sonucu, Komorlar Birliği yetkililerinin herhangi bir vize başvurusunda bulunmadıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Söz konusu haberde yer alan, Komorlar Birliği yetkililerinin bakanlık diplomatlarınca engellendiği yönündeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Bilgiç, Türkiye'ye seyahat etmek isteyen Komorlar Birliği vatandaşlarına kısa süreli turistik giriş vizelerinin dış temsilcilikler tarafından verildiğine dikkati çekti.

Tanju Bilgiç, şöyle devam etti:

"Anılan ülke vatandaşlarının belli şartlar dahilinde 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş kaşe vizelerini Atatürk Havalimanı hudut kapısında almaları mümkündür. Ayrıca, Komorlar Birliği vatandaşlarına 17 Nisan 2013 tarihinde bakanlığımızca başlatılan e-vize kolaylığından yararlanma imkanı tanınmıştır. Bu çerçevede, anılan ülke vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli e-vize ile ülkemize havalimanı hudut kapılarından giriş yapabilmektedirler."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor