BM Afganistan'a yardım için 405 milyon dolar istedi

Birleşmiş Milletler (BM), 2015'te Afganistan’da insani ihtiyaçlarının karşılanması için uluslararası toplumdan 405 milyon dolar talep etti.

BM Afganistan'a yardım için 405 milyon dolar istedi
BM Afganistan'a yardım için 405 milyon dolar istedi
GİRİŞ 26.11.2014 11:22 GÜNCELLEME 26.11.2014 11:22

BM'nin talebiyle ilgili Kabil’de düzenlenen basın toplantısına Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ve BM Afganistan İnsan Hakları Koordinatörü Mark Bowden katıldı.

Uluslararası toplumdan Afganistan için 405 milyon dolar istediklerini açıklayan BM Afganistan İnsan Hakları Koordinatörü Mark Bowden, "Afganistan’a yardım eden ülkelerden halkın insani ihtiyaçlarının karşılanması için desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz. Afganistan’ın kriz halinde unutulmuş bir ülkeye dönmesine izin vermemiz lazım" dedi.

Bowden, bu yıl Afganistan’ın değişik bölgelerinde savaşlardan dolayı 100 bin kişinin evlerini tek etmek zorunda kaldığını, 8 bin kişinin de hükümet karşıtı grupların saldırılarında öldüğünü belirterek, çatışmaların artması durumunda daha fazla yardıma ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Afganistan’da yaklaşık 1,2 milyon çocuğun yetersiz beslendiğini ifade eden Bowden, 500 çocuğun önlenebilir hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini, 4 bin civarında Afgan ailenin de değişik kamplarda çadırlarda yaşadığını ifade etti.

Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ise talep edilen insani yardımın zor şartlarda yaşayan milyonlarca Afgan vatandaşının gıda, sağlık, içme suyu ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için harcanacağını kaydetti. Abdullah, ülkesinin hala dünyanın ciddi desteğine ihtiyacını olduğunu söyledi.

BM, Afganistan’daki insani yardımların devam etmesi için uluslararası toplumdan geçen yıl 406 milyon dolar talep etmiş ancak bu rakamın yüzde 63’ünü alabilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'