Irak'taki çatışmalar

Musul ve Ramadi kentlerinde çıkan çatışma ve saldırılarda 52 IŞİD militanı ve 3 Peşmerge öldü

Irak'taki çatışmalar
Irak'taki çatışmalar
GİRİŞ 26.11.2014 11:23 GÜNCELLEME 26.11.2014 11:23

Irak'ın Musul ve Ramadi kentlerinde çıkan çatışma ve saldırılarda 52'si IŞİD militanı 55 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan Enbar emniyet yetkililerinden Albay Şaban Berzan el-Ubeydi, Ramadi'nin 70 kilometre batısındaki Hit ilçesinde IŞİD konvoyuna düzenlenen saldırıda ilçenin sözde kaymakamı Sinan Mutab'ın da aralarında bulunduğu 23 militanın hayatını kaybettiğini, konvoydaki 5 aracın da imha edildiğini söyledi.

Hit'teki askeri operasyonların devam ettiğini belirten Ubeydi, güvenlik güçlerinin Bekr Mahallesi'ne 8 kilometre kadar yaklaştığını ancak IŞİD'in yola döşediği bombalar nedeniyle "ilerlemenin yavaş seyrettiğini" kaydetti.

Albay Hamid Şenduh ise, zırhlı araç ve tanklarla desteklenen güvenlik güçlerinin IŞİD'in Ramadi'nin merkezine doğru ilerleyişini durdurmak için valilik binası çevresinde konuşlandığını söyledi.

Öte yandan uluslararası koalisyon tarafından desteklenen Peşmerge güçlerinin Musul'un Ez-Zemmar ilçesinde IŞİD'le girdiği çatışmada 29 militan ve 3 Peşmergenin hayatını kaybettiği belirtildi.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı