TTNET'in Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının Türkiye yayın haklarını alması

Türk Telekom Üst Yöneticisi Aslan: "Spor alanında önemli bir yatırıma daha imza attık. Türk Telekom Grubu olarak Avrupa futbolunun zirvesi kabul edilen Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi heyecanını Tivibu ile futbolseverlere sunacak olmaktan mutluluk duyuyoruz"

TTNET'in Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının Türkiye yayın haklarını alması
TTNET'in Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının Türkiye yayın haklarını alması
GİRİŞ 26.11.2014 12:08 GÜNCELLEME 26.11.2014 12:08

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, spor alanında önemli bir yatırıma daha imza attıklarını belirterek, "Türk Telekom Grubu olarak Avrupa futbolunun zirvesi kabul edilen Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi heyecanını Tivibu ile futbolseverlere sunacak olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Türk Telekom açıklamasına göre, Şirketin bağlı ortaklığı TTNET, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarının Türkiye yayın haklarını 2015 - 2016 sezonundan başlayarak 3 sezon için satın aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nin tüm maçları 2017-2018 sezon sonuna kadar Türk Telekom Grubu dijital yayın platformu olan Tivibu üzerinden yayınlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, bugüne kadar spora büyük destek verdiklerini, futbol kulüplerinin uzun yıllar en büyük destekçisi olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Türk Telekom Arena Stadı ile Türkiye'nin ilk stat isim sponsorluğunu gerçekleştirdik. Bugün, UEFA ile hayata geçirdiğimiz bu önemli iş birliği sayesinde UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nin tüm maçlarını Türk Telekom Grubu yayınları farkıyla futbolseverlerle buluşturacağız. 2009 yılından bu yana geleneksel televizyon yayıncılık anlayışını değiştiren dijital yayın platformumuz Tivibu’ya yönelik içerik ve altyapı yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Bugün, bu yenilikçi vizyon ile içeriğimizi güçlendirmek adına spor alanında önemli bir yatırıma daha imza attık. Türk Telekom Grubu olarak Avrupa futbolunun zirvesi kabul edilen Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi heyecanını Tivibu ile futbolseverlere sunacak olmaktan mutluluk duyuyoruz."

TRT ile iş birliği

Açıklamada yer alan bilgilere göre, maçlar, Türk Telekom Grubu şirketlerinden TTNET’in dijital yayın platformu Tivibu’da "4 Ekran" farkıyla, "Tekrar İzle", "Durdur İzle" ve "Geri Al İzle" gibi özelliklerle Türkiye'nin 81 ilinde izlenebilecek. Ayrıca sporseverler 2013 yılında yayına alınan ve Türkiye’de bir ilk olan Tivibu Spor Mozaik kanalı sayesinde aynı anda 6 karşılaşmayı izleme imkanı elde edebilecekler. Tüm maçlar canlı olarak, Tivibu Spor, Tivibu Spor 2, Tivibu Spor 3 ve Tivibu Spor 4 kanallarında yayınlanacak.

Ayrıca 2015 - 2016 sezonundan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nin tüm maçları Tivibu üzerinden izlenecek, ek olarak UEFA ile yapılan protokol çerçevesinde sadece salı ve perşembe günleri oynanacak birer maç TRT üzerinden açık kanalda da yayınlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek