Dolandırıcılık zanlıları para çekerken yakalandı

Sakarya'da, "banka hesabınızdan terör örgütüne para aktarılıyor" bahanesiyle bir kadının 42 bin lirasını ve 7 bin lira değerinde altınlarını aldığı öne sürülen 3 şüpheli Adana'da yakalandı

Dolandırıcılık zanlıları para çekerken yakalandı
Dolandırıcılık zanlıları para çekerken yakalandı
GİRİŞ 26.11.2014 13:31 GÜNCELLEME 26.11.2014 13:31

Sakarya'da, polis olduklarına ikna ettikleri kadının, "banka hesabınızdan terör örgütüne para aktarılıyor" bahanesiyle 42 bin lirasını ve 7 bin lira değerindeki altınlarını aldığı iddia edilen 3 zanlı, Adana'daki PTT şubesinden para çekerken yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya'nın Kocaali ilçesinde Fatma M'yi (68) telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, "bankadaki hesabınızdan terör örgütüne para aktarılıyor" deyip, kadından parasını çekmesini ve yeni talimatını beklemesini istedi.

Hesabındaki parayı çekip, evine gelen Fatma M, "devlet güvencesinde yürütülecek operasyonda kullanılacağına" inandırılan 42 bin lira ile 7 bin lira tutarındaki altınları bir poşete koyup, telefondaki kişinin talimatı üzerine evinin balkonundan attı.

Poşeti alan şüpheliler, bir süre sonra aradıkları kadına, operasyon için 19 bin lira daha gerektiğini söyleyip, kimlik numarasını verdikleri Mehmet D. adına PTT şubesine parayı yatırmasını istedi.

Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Fatma M, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

Çalışma başlatan ekipler, paranın, Adana'daki PTT şubesine yatırıldığını tespit ederek, Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bilgi verdi.

Seyhan ilçesindeki PTT şubesi çevresinde önlem alan Adana polisi, kadının yatırdığı parayı çekmeye gelen Mehmet D. ile öteki zanlılar Nurullah A. ve Rıdvan Ö'yü yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet D. ve Nurullah A. tutuklandı, Rıdvan Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan