Baraj göletinde TEDAŞ görevlilerinin hayatını kaybetmesi

Erzurum'un Aşkale ilçesindeki Karasu-2 Hidroelektrik Santral Sulama Göleti alanında 5 TEDAŞ görevlisinin ölümüyle ilgili yargılanan 6 kişiye, 36 bin 450'şer lira ceza verildi

Baraj göletinde TEDAŞ görevlilerinin hayatını kaybetmesi
Baraj göletinde TEDAŞ görevlilerinin hayatını kaybetmesi
GİRİŞ 26.11.2014 13:36 GÜNCELLEME 26.11.2014 13:36

Aşkale ilçesindeki Karasu-2 Hidroelektrik Santral Sulama Göleti alanında 5 TEDAŞ görevlisinin ölümüyle ilgili yargılanan 6 kişi, 36 bin 450'şer lira cezaya çarptırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar Ahmet Duran Kürkçü, Tuncer Yeşilyurt, Fehmi Temel, Nurullah Gülmüş, Ziya Özpeker ve Şahin Torun katılmadı.

Sanık avukatları, Cumhuriyet Savcısı Adil Acar'ın önceki duruşma verdiği esas hakkındaki mütalaasına karşı yaptıkları savunmada, müvekkilleri hakkındaki "Birden çok kişinin tali kusurlu olarak ölümüne neden olmak" suçlamasını kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıkları "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 3 yıl 4'er hapis cezasına çarptırdı.

Suçun işlenmesindeki özellikler, sanıkların kişiliği, sosyal ve ekonomik durumları, yargılama sürecinde duydukları pişmanlıklar, dosya kapsamı ve olayın oluşumunu dikkate alan mahkeme heyeti, sanıklara verilen hapis cezalarını, 36 bin 450'şer lira para cezasına çevirdi.

Ölen Şahin Baykal'ın babası Ahmet Baykal, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, verilen kararın adil olmadığını, yanlı hareket edildiğini düşündüğünü ileri sürdü.

Baykal, "Bu insanlar oraya piknik yapmak için gitmediler. O insanlar, işten çıkarılacaklarını düşündükleri için oraya gittiler. Adamlar oraya gittiler ve hayatlarından oldular. Bu insanların 5 tane tavuk kadar değeri yok. Orada insanlar ölmüş, para cezası veriliyor. Bu nasıl bir adalet, böyle bir sistem olur mu" dedi.

Mağdur avukatı Emine Arslan Avcı da verilen kararın kanunlara ve mevzuata uygun olmadığını düşündüklerini belirterek, temyiz haklarını kullanacaklarını ifade etti.

Olay

Aşkale ilçesinde 3 Nisan 2012'de Karasu-2 Hidroelektrik Santral Sulama Göleti'ndeki elektrik direğini tamir için deniz bisikletiyle gölete açılan TEDAŞ görevlileri Feridun Öztürk, Şahin Baykal, Rıdvan Takım, Ahmet Sait Turan ve Mustafa Arifoğulları deniz bisikletinin alabora olması nedeniyle suya düşerek ölmüş, olayın ardından Aşkale Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı.

Cumhuriyet savcılığınca 5 işçinin ölümüne sebebiyet verdikleri öne sürülen Ahmet Duran Kürkçü, Tuncer Yeşilyurt, Fehmi Temel, Nurullah Gülmüş, Ziya Özpeker ve Şahin Torun hakkında, "Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek