Irak Meclis Başkanı'ndan mültecilere yardım çağrısı

Irak Meclis Başkanı Cuburi: - "Mültecilere yapılan destek yetersiz. Mülteci sayısı yaklaşık 1 milyon 800 bindir. Uluslararası taraflar ve insani yardım kuruluşlarının yardımını bekliyoruz"

Irak Meclis Başkanı'ndan mültecilere yardım çağrısı
Irak Meclis Başkanı'ndan mültecilere yardım çağrısı
GİRİŞ 26.11.2014 14:12 GÜNCELLEME 26.11.2014 14:12

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim el-Cuburi, IŞİD terör örgütünün eylemleri yüzünden evini bırakmak zorunda kalan mültecilere uluslararası taraflar ve insani yardım kuruluşlarının yardım yapması çağrısında bulundu.

Cuburi, parlamentoda yaptığı basın açıklamasında, dün Başbakan Haydar el-İbadi ile görüşmesine değinerek, "Başbakanla 2015 bütçesini ele aldık. Bütçenin meclis kapanmadan görüşüleceği sinyalleri var" dedi.

Cuburi, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Ürdün Meclis Başkanlarının Irak'ı ziyaret etme isteğinde olduğunu da ifade ederek, "Kaçırma ve öldürme eylemleriyle ülkedeki güvenlik durumunu kötü göstermek isteyen taraflar var. İlgili birimlerin söz konusu eylemleri yapanları yakalayıp cezalandırması gerekir" diye konuştu.

Meclis Başkanı Cuburi, mülteci sayısının 1 milyon 800 bin ve mültecilere yapılan desteğin yetersiz olduğunu vurgulayarak, uluslararası taraflar ve insani yardım kuruluşlarının mültecilere yardım etmesi çağrısında bulundu.

Bağdat ile Erbil arasındaki petrol anlaşması konusundaki soruya Cuburi, şu cevabı verdi:

"Görüşmeler devam ediyor. Petrol Bakanı Adil Abdulmehdi ile konu görüşüldü ve çözüm için anlaşma sağlanmıştı. Hükümetten petrol ve doğalgaz kanunu olmak üzere, bir dizi kanun tasarısının önümüzdeki günlerde yasalaşması için gelmesini bekliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!