Papa Franciscus'un Türkiye seyahatine doğru

Papa: “Pietro’nun kardeşi Andrea’ya yapılacak bu ziyaret, barış meyveleri, dineler arası samimi bir diyalog ve Türk milletiyle yakınlık getirsin”

Papa Franciscus'un Türkiye seyahatine doğru
Papa Franciscus'un Türkiye seyahatine doğru
GİRİŞ 26.11.2014 14:19 GÜNCELLEME 26.11.2014 14:19

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi inananlardan kendisi ve bu ziyareti için dua etmesini istedi.

Türkiye’yi ziyaret edecek Papa Franciscus, Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'nda çarşamba günleri yaptığı genel kabulde, cuma günü başlayacak Türkiye ziyaretine değindi.

İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Portekizce, Polakça ve Arapça dillerini konuşan çeşitli milletlerden gelen inananların Papa’ya saygılarını belirttiği ve Papa’nın da onlar için dua ettiği genel kabulde, ruhani lider Papa Franciscus, inananlara, bu hafta sonu Türkiye’ye gideceğini anımsattı.

Hazreti İsa’nın 12 havarilerinden Aziz Petrus’un varisi olan Papa, bu seyahatinin aslında Aziz Petrus’tan Ortodoks Kilisesi'nin kurucusu kardeş havari Aziz Andreas’a yapılacak bir ziyaret olduğunu belirterek “Pietro’nun kardeşi Andrea’ya yapılacak bu ziyaretin, barış meyveleri, dineler arası samimi bir diyalog ve Türk milletiyle yakınlık getirmesi için hepinizi dua etmeye çağırıyorum” dedi.

Türkiye'ye 28-30 Kasım'da gerçekleştireceği ziyarette Papa, ilk gün Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret ettikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ile görüşmesinin ardından Papa, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile özel oturumda bir araya gelecek. Papa, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüşecek.

Katolik aleminin ruhani lideri, seyahatinin İstanbul ayağının ilk gününde St. George Kilisesi'ne giderek burada Fener Rum Patriği Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak.

Papa Franciscus, Türkiye gezisinin üçüncü ve son günü olan 30 Kasım’da Patrik Bartholomeos ile Ortodoks Kilisesi’ni kurduğuna inanılan Hazreti İsa’nın 12 havarisinden biri olan Aziz Andreas’ın anma yortusuna katılacak.

Bu arada, dün Strasbourg'da Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’ni ziyaret eden Papa Franciscus, buradan Roma’ya dönerken uçakta gazetecilerin sorusu üzerine, terör örgütü IŞİD’i de kastederek "Belki diyalog kurulamaz ancak hiçbir zaman bu kapının kapanmaması lazım" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek