Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu bu hafta İstanbul'da yapılacak

Dördüncüsü düzenlenecek foruma, Prens Andrew'un ve Lordlar Kamarası'nın Dış Politika Sözcüsü Lord Wallace'ın katılması bekleniyor

Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu bu hafta İstanbul'da yapılacak
Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu bu hafta İstanbul'da yapılacak
GİRİŞ 26.11.2014 14:38 GÜNCELLEME 26.11.2014 14:38

Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkileri geliştirmek için diyalog mekanizması olarak kurulan Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun dördüncüsü 28-30 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

İkili ilişkilerin yanı sıra küresel ekonomiden güvenliğe, enerjiden uluslararası ilişkilere kadar birçok konunun masaya yatırılacağı foruma bu yıl İngiltere ve Türkiye'den üst düzey katılım olması bekleniyor.

Foruma, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in oğlu York Dükü Prens Andrew'un ve İngiliz hükümetini temsilen Lordlar Kamarası'nın Dış Politikadan Sorumlu Sözcüsü Lord William Lawrence Wallace'ın katılması öngörülüyor.

Türkiye'nin eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ile İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw'un eş başkanlıklarını yaptığı Tatlıdil Forumu, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılının mart ayında İngiltere'ye yaptığı resmi ziyaret sırasında kurulmuştu.

Basın, akademi, iş dünyası ve siyaset gibi çeşitli alanlarda Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen Tatlıdil Forumu, bir yıl Türkiye'de, bir yıl İngiltere'de yapılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi