Ali İsmail Korkmaz davası

Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanıklardan polis memuru Yalçın Akbulut'un tutuklanması yönündeki talebi reddetti

Ali İsmail Korkmaz davası
Ali İsmail Korkmaz davası
GİRİŞ 26.11.2014 15:18 GÜNCELLEME 26.11.2014 15:18

Uuml;niversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın beşinci duruşmasında, biri polis 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma, 26 Aralık'a ertelendi.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan'ın avukatı Mutlu Karayılan, savunmasında, "Her türlü şüpheden uzak, kesin delile dayanmayan bir davada nasıl böyle bir mütalaa verildiğini anlayamadıklarını" söyledi.

Savcının mütalaasını kesinlikle kabul etmediklerini belirten Karayılan, "Maktulün orada şiddete uğrayıp uğramadığına dair kesin delillerle belirlenmiş kanıt yok. Biz kamera görüntülerinin ısrarla değerlendirilmesini istedik. Görüntüler, Hollanda'ya gönderilsin, darbedilen kişi Ali İsmail Korkmaz mı değil mi değerlendirilsin istiyoruz. Ali İsmail ise müvekkilimin eylemi ve diğer sanıkların eylemi ayrı ayrı değerlendirilsin dedik ama bunlar mahkemece gözardı edildi. Bu taleplerimizi yineliyoruz" şeklinde konuştu.

Maktulün kız arkadaşı Duygu Elibol'un "Ali İsmail Korkmaz'ın eşya taşırken düştüğü konusuyla ilgili samimi beyanları olmasına rağmen bunların hiç değerlendirilmediğini" savunan Karayılan, şunları kaydetti:

"Ali İsmail'in arkadaşının beyanında olduğu gibi eşya taşırken hayatını kaybettiği açıkça anlaşılmaktadır. Biz Duygu Elibol'un mahkemede dinlenmesini talep ediyoruz. Ayrıca Semih Berkay Yapıcı'nın ifadesine itibar ediliyor. Bu kişi, 5-6 farklı ifade vermiştir. Mahkeme sorduğunda ise hepsini kabul ettiğini söylemiştir. Önce, davayı her türlü şüpheden arındıralım. Şüphe henüz giderilmeden verilen mütalaanın bir geçerliliği olduğunu düşünmüyorum. İddianın ispatı için yalan söylediği belli olan, devlete ve polise karşı kin ve garezi ortada olan bir tanıktan başka bir şey yok. Müvekkilimin gerekirse nakdi kefaletle serbest bırakılmasını istiyoruz. Ortada hiçbir delil yokken müvekkilimin tutuklu bulunmasını da kabul etmiyoruz."

Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerine yönelik suçlamaları ve mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, yazılı savunma vermek üzere mahkeme heyetinden ek süre istedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, 10 dakika ara verdi.

Duruşma 26 Aralık'a ertelendi

Aranın ardından mahkeme heyeti, polis memuru Mevlüt Saldoğan ile diğer sanıklar Muhammed Vatansever, Ebubekir Harlar, Ramazan ve İsmail Koyuncu'nun tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut'un tutuklanması yönündeki talebin reddine karar verdi.

Sanıklar Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut'un savunma yapması için ek süre verilmesini, sanık müdafilerine talepleri doğrultusunda esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için süre verilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı 26 Aralık Cuma gününe erteledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü