THY Edinburgh Müdürlüğü ile İskoç Ticaret Odası arasında stratejik iş birliği anlaşması

THY Edinburgh Müdürü Sarı: "THY, İskoçya'nın ticaret kapasitesinin diğer küresel pazarlarda büyümesinde büyük pay sahibi olacaktır"

THY Edinburgh Müdürlüğü ile İskoç Ticaret Odası arasında stratejik iş birliği anlaşması
THY Edinburgh Müdürlüğü ile İskoç Ticaret Odası arasında stratejik iş birliği anlaşması
GİRİŞ 26.11.2014 15:19 GÜNCELLEME 26.11.2014 15:19

Türk Hava Yolları (THY) Edinburgh Müdürlüğü ile İskoç Ticaret Odası arasında kapsamlı stratejik iş birliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmanın ilk adımı olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen "İş Liderleri Yıllık Yemeği"nin ana sponsoru THY oldu. Üst düzey İskoç iş adamı, politikacı ve basın mensuplarının aralarında bulunduğu yaklaşık 400 kişinin katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut da hazır bulundu.

İskoç Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nora Senior ve Lord Robert Smith'in yanı sıra, THY Edinburgh Müdür Ahmet Serhat Sarı da etkinlikte konuşmalar yaptı. Sarı, yapılan iş birliği sonucunda THY'nin dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu olarak İskoçya'nın ticaret kapasitesinin diğer küresel pazarlarda büyümesinde büyük pay sahibi olacağını söyledi.

İskoç Ticaret Odası tarihinde ilk kez bir havayolu şirketi ile uluslararası çapta iş birliği yapmış oldu. THY anlaşmayla, İskoç iş dünyasının bundan sonraki seyahatlerinde THY'yi tercih ederek, hem büyüyen Türkiye ekonomisine, hem de Asya, Uzak Doğu ve Afrika pazarlarına İstanbul üzerinden hızlı ulaşımının sağlanmasını hedefliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance