Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmalarına başlandığı bildirildi

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi
Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi
GİRİŞ 26.11.2014 15:20 GÜNCELLEME 26.11.2014 15:20

Ccedil;evre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın temel ve destekleyici iş faaliyetlerinin en az kesinti ile devam etmesini sağlamak, kurumsal riskleri en alt seviyeye indirerek kurumun güvenliği, güvenilirliği ve imajını korumak amaçlı oluşturulan BGYS'nin yakın zamanda faaliyete geçeceği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün, bilgi güvenliğinin sağlanmasına yönelik "TS ISO / IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi" standardı uyumlaşma çalışmaları kapsamında talimat, prosedür ve formların birçoğunu tamamladığı ifade edildi.

Bakan Güllüce’nin talimatlarıyla oluşturulan dokümanların yürürlüğe konulduğu da bildirilen açıklamada, "Bilgi güvenliği farkındalıklarını arttırma amaçlı farkındalık seminerleri gerçekleştirildi. Seminerde 'bilgi güvenliğinin neden önemli olduğu, bilgi güvenliğinin temelleri, bilişim hukuku, bilgi güvenliğinde kişisel ve kurumsal bilinç' gibi konular ele alındı. Her birimi temsilen bilgi güvenliği sorumluları belirlendi ve eğitimleri verildi" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak