Ukrayna'daki gelişmeler

Poroşenko, NATO Avrupa Müttefik Komutanı Orgeneral Breedlove ile görüştü

Ukrayna'daki gelişmeler
Ukrayna'daki gelişmeler
GİRİŞ 26.11.2014 15:40 GÜNCELLEME 26.11.2014 15:40

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Philip Breedlove ile bir araya geldi.

Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, basına kapalı gerçekleşen görüşmede Poroşenko, ziyaretin ABD ve NATO'nun, zorlu bir dönemde Ukrayna'nın yanında olduğunun göstergesi olmasından dolayı önemine işaret ederek, Breedlove'e ABD'nın Ukrayna'ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Poroşenko, son 7 ayda tamamen yeni, güçlü bir ruh ve vatanseverliğe sahip, halkın desteklediği bir ordu kurmayı başardıklarını kaydetti. ABD ve NATO ile işbirliğini daha da geliştirmeye ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Poroşenko, ABD'ye askeri yardımından dolayı teşekkür ederken, ordunun güçlenmesinin yanı sıra Ukrayna askerlerinin hayatını kurtarmayı sağlayacak ABD ile Ukrayna arasındaki savunma alanındaki işbirliğinin önemini vurguladı. Poroşenko, doğudaki trajediyi güçlü, profesyonel, güvenilir ve vatansever bir orduyla durdurmanın mümkün olduğunu vurguladı.

Breedlove de Ukrayna askerlerini, gösterdikleri kahramanlıktan dolayı överken, iki ülke askeri birimleri arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Breedlove, Ukrayna halkını desteklediğini dile getirirken, doğudaki silahlı çatışmalarda ölen askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Philip Breedlove, ülkedeki temasları çerçevesinde Başbakan Arseniy Yatsenyuk ile de bir araya gelerek, ikili işbirliğinin yanı sıra ülkenin doğusundaki durumla ilgili fikir alış verişinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek