"PKK yandaşlarının polisleri gözaltına almaya kalkıştığı" iddiası

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Tüten: "Bir internet sitesinde yer alan 'PKK ilk gözaltısını Batman'da yaptı' şeklindeki haber gerçeği yansıtmıyor"

"PKK yandaşlarının polisleri gözaltına almaya kalkıştığı" iddiası
"PKK yandaşlarının polisleri gözaltına almaya kalkıştığı" iddiası
GİRİŞ 26.11.2014 16:14 GÜNCELLEME 26.11.2014 16:14

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, bir internet sitesinde yer alan 'PKK ilk gözaltısını Batman'da yaptı' şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tüten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devriye görevi yapan ekibin Bağlar Mahallesi'nde 5-6 kişilik bir grup tarafından bir şey sorma bahanesiyle durdurulduğunu, polise yönelik 'mahallemizde ne arıyorsunuz? Ayağınızı denk alın, sizi mahallemizde istemiyoruz' şeklinde sözlü sataşmanın yaşandığını belirtti.

Polisin şahıslara yönelik gözaltı yapmaya çalıştıkları sırada mahallede toplanan bir grup tarafından engellenmek amacıyla taşla saldırıldığı, bunun üzerine çıkan arbedede bir polis memurunun bıçaklandığını anımsatan Tüten, yapılan soruşturmada 18 yaşından küçük iki kişinin görevli polise mukavemet ve hakaret suçundan tutuklandığını bildirdi.

Olayda herhangi bir terör örgütünün adının geçmediğini, şahıslarla ilgili yapılan araştırmalarda herhangi bir terör örgütü bağlantısının bulunmadığını vurgulayan Tüten, şöyle devam etti:

"Tutuklanan şahısların adi suçlardan kayıtları vardı. Haberin terör örgütü elebaşlarından birinin sözleriyle birleştirilerek, terör örgütünün eylemi şeklinde haber yapılması, basın ahlak ve ilkeleriyle bağdaşmadığı gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye gidilmiştir. Bir internet sitesinde yer alan 'PKK ilk gözaltısını Batman'da yaptı' şeklindeki haber gerçeği yansıtmıyor. Haberi yapan internet sitesi ile ilgili yasal işlem başlatılmıştır."

Batman'da Bağlar Mahallesi'nde 23 Kasım'da kimlik kontrolü yapan polis memuru A.A.B, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu sırtından yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi