Gazze'de "insani durum kötüleşiyor"

Filistinli sivil toplum kuruluşları, İsrail saldırısında hasar gören yapıların imarının geciktiği Gazze'deki "insani durumun" giderek kötüleştiğini belirtti

Gazze'de "insani durum kötüleşiyor"
Gazze'de "insani durum kötüleşiyor"
GİRİŞ 26.11.2014 16:30 GÜNCELLEME 26.11.2014 16:30

İsrail saldırısında hasar gören yapıların imarının geciktiği Gazze'de "insani durumun" giderek kötüleştiği bildirildi.

Filistinli 80 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran Sivil Toplum Ağı Başkanı Muhsin Ebu Ramazan, Gazze'de düzenlen basın toplantısında, uzlaşı hükümetine bölgede insani bir felaketin yaşanmasını engellemek için "varlığını göstermesi, görevlerini teslim alması" çağrısında bulundu.

Bölgede yaşanan ekonomik ve insani krizin ciddiyetine dikkati çeken Ebu Ramazan, Fetih ve Hamas arasındaki uzlaşının geri kalan maddelerinin de uygulamaya konulmasını talep ederek, İsrail'in son saldırısında hasar gören yapıların yeniden imarının geciktiği konusunda uyarılarda bulundu.

Filistin İnsan Hakları Merkezi Başkanı Raci es-Surai ise ulusal uzlaşı hükümetinden, sorumluluğundaki görevleri yerine getirmesini talep ederek, "Gazze bölgesi gerçekten zor şartlara tanıklık ediyor. Durum kötü, nüfusun yaklaşık yüzde 60'ı işsiz, yüzde 90'ı ise fakir" dedi.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

Hamas ve Fetih hareketlerinin, 7 yıl aradan sonra 23 Nisan 2014'te milli mutabakat anlaşması imzalamasının ardından Filistin'de "ulusal uzlaşı hükümeti" kurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak