Ankara Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Boz, Rusya'ya alınmadı

Boz, bir sempozyuma katılmak üzere gittiği Rusya'da, ülkeye giriş yasağı bulunduğu gerekçesiyle havaalanında bekletiliyor

Ankara Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Boz, Rusya'ya alınmadı
Ankara Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Boz, Rusya'ya alınmadı
GİRİŞ 26.11.2014 16:59 GÜNCELLEME 26.11.2014 16:59

Ankara Çerkes Derneği Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Boz’un, bir sempozyuma katılmak üzere gittiği Rusya'da, ülkeye giriş yasağı bulunduğu gerekçesiyle havaalanında alıkonulduğu bildirildi.

Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Boz’un, Rusya Federasyonu Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti Beşeri Bilimler Enstitüsü tarafından Michael İsmailoviç Mizhaeva anısına düzenlenen uluslararası “Çerkes Dilinin Korunması, Geliştirilmesindeki Çalışmalar ve Sorunlar” isimli sempozyuma katılmak üzere Mineralnye Vody Havaalanı'na ulaştığında, "19 Ağustos 2015 tarihine kadar ülkeye giriş yasağı bulunduğu" gerekçesiyle Rusya'ya girişinin engellendiği ve aynı gün uçuş olmaması nedeniyle bu gece 02.20 uçağıyla Türkiye'ye döneceği belirtildi.

Yasağa ilişkin herhangi bir yasal gerekçenin belirtilmediği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu durum, temel insan hak ve özgürlükleri arasında yer alan seyahat özgürlüğünün açık bir ihlalidir. Daha önce de çeşitli örnekleri yaşanan bu tür engellemelerin Çerkeslerin ana vatanları ile ilişki kurma haklarını da ihlal ettiği açıktır. Çerkes toplumunun bir sivil toplum kuruluşu temsilcisine yönelik bu tutum kabul edilemez ve bu tutumun acilen düzeltilmesini talep ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'