Ali İsmail Korkmaz davası

Korkmaz ailesinin avukatı Erdoğan: "Sadece Korkmaz ailesi değil, toplum da adaletin tecellisini bekliyor. Sanıkların kasten insan öldürmek suçundan, diğer sanıkların da müşterek faillikten haklarında hüküm verilmesini ümit ediyoruz"

Ali İsmail Korkmaz davası
Ali İsmail Korkmaz davası
GİRİŞ 26.11.2014 17:00 GÜNCELLEME 26.11.2014 17:00

Eskişehir'de Gezi Parkı odaklı eylemde hayatını kaybettiği iddia edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, "Sadece Korkmaz ailesi değil, toplum da adaletin tecellisini bekliyor. Sanıkların kasten insan öldürmek suçundan, diğer sanıkların da müşterek faillikten haklarında hüküm verilmesini ümit ediyoruz" dedi.

Erdoğan, Kayseri'de 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, davada hüküm aşamasına gelindiğini belirtti. İddia makamının, sanık Mevlüt Saldoğan için "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla hüküm verilmesini talep ettiğini anımsatan Erdoğan, "Sokağın girişinde bekleyen Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar hakkında ise beraat talep etti ancak diğer dört sivil sanık hakkında kastı aşarak yaralamadan dolayı hüküm kurulması ve bunu da ağırlaştırıcı olarak ölüme sebebiyet verme olarak değerlendirdi. Sanık polis Yalçın Akbulut hakkında da kamu görevlisi olması dolayısıyla kastı aşarak ölüme sebebiyet vermenin ağırlaştırılmış hükmüyle 12 ile 16 yıl arasında cezalandırma talep etti" diye konuştu.

Taleplerine değinen Erdoğan, "Sanıklar Yalçın Akbulut ve Mevlüt Saldoğan hakkında, kasten insan öldürmenin eziyet çektirerek nitelikli halde TCK'nın 82. maddesinden hüküm kurulması talebimiz var. Sanık Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar'ın polis olmaları sebebiyle, olayı engellememeleri göz önüne alınarak ihmalen öldürme suçuyla cezalandırılmasını, sivil şahısların da müşterek fail olmaları sebebiyle asli faillerle cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.

Erdoğan, sanıkların bir kısmının bugün savunmalarını yaptığını, iki sanık ile tüm sanık müdafilerinin süre istediğini kaydederek, 26 Aralık'taki duruşmada sanık müdafilerinin esasa ilişkin savunmalarını sunacaklarını, bundan sonra da kararın açıklanacağını söyledi.

"Sadece Korkmaz ailesi değil, toplum da adaletin tecellisini bekliyor" diyen Erdoğan, "Sanıkların kasten insan öldürmek suçundan, diğer sanıkların da müşterek faillikten haklarında hüküm verilmesini ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.

Korkmaz'ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz da bir sanığın savunmasında "Ben darbe girişimini engellemek için gerekeni yaptım" dediğini ifade ederek, "Bu, aslında olayın boyutunu açık şekilde göstermekte" dedi.

Anne Emel Korkmaz ise davanın 26 Aralık'a ertelendiğini anımsatarak, sanıkların hala, güvenlik kamerası görüntülerinde darbedilen kişinin oğlu Ali İsmail Korkmaz olmadığını savunduklarını söyledi.

Deliller açık olmasına rağmen bu savunmaya hayret ettiğini ifade eden Korkmaz, adaletin er geç yerini bulacağını kaydetti.

Baba Şahap Korkmaz ise sanıkların ve avukatlarının yalan söylediğini öne sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!