Mısır'da "28 Kasım gösterileri"ne çağrılar

Ülkedeki 6 grup, "Selefi Cephe"nin çağrıda bulunduğu "28 Kasım gösterilerine" destek vereceğini duyurdu

Mısır'da "28 Kasım gösterileri"ne çağrılar
Mısır'da "28 Kasım gösterileri"ne çağrılar
GİRİŞ 26.11.2014 17:27 GÜNCELLEME 26.11.2014 17:27

Mısır'da "Selefi Cephe"nin çağrıda bulunduğu "Müslüman Gençliğin Devrimi" gösterilerine, ülkedeki 6 grup destek vereceğini açıkladı.

Cephe'nin "barışçıl olacağını" ilan ettiği 28 Kasım'da yapılması planlanan gösterileri, ekseriyeti "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" üyesi olan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) olmak üzere, Nahda Ultras grubu, İstiklal ve Fazilet partileri ile Darbe Karşıtı Gençlik Hareketi ve Raye Partisi Genel Başkanı Hazım Salah Ebu İsmail'in öncülüğündeki "Hazımcılar Hareketi" destekleyeceğini duyurdu.

Darbeyi destekleyen Selefi eğilimli Nur Partisi ise böyle bir oluşuma katılmayacağını açıklamasının yanı sıra yanlış olduğunu ve halkın bundan vazgeçirilmesi için ülke çapında toplantılar düzenledi.

İslami kimliğiyle bilinen "Cemaati İslami", "Vasat Partisi" ile son seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Abdulmunim Ebu'l Futuh'un başkanlığını yaptığı Güçlü Mısır Partisi de 28 Kasım gösterilere katılmayacağını açıkladı.

İhvan'dan sonra Mısır’daki en geniş tabana sahip toplumsal oluşumlardan olan darbe karşıtı Selefilerin kurduğu "Selefi Cephe", ülkedeki tüm gençleri, "Müslüman Gençliğin Devrimi" adı altında 28 Kasım'da yapılacak gösteriye katılma çağrısında bulunmuştu.

Mısır İçişleri Bakanlığı, gösterilere karşı bir dizi önlemler alınacağını duyurmuş, bu çerçevede Selefi Cephe'nin 5 yöneticisi, 24 Kasım Pazartesi günü gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi