İzmir'de ambulansla hastaneye kaldırılan hastanın kaybolması

Kayıp kadının son görüntülerine İzmir-Çanakkale yolu üzerinde bulunan Menemen Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nin güvenlik kameralarında rastlandı

İzmir'de ambulansla hastaneye kaldırılan hastanın kaybolması
İzmir'de ambulansla hastaneye kaldırılan hastanın kaybolması
GİRİŞ 26.11.2014 17:35 GÜNCELLEME 26.11.2014 17:35

İzmir'de ambulansla getirildiği Karşıyaka Devlet Hastanesinden ayrıldıktan sonra kaybolduğu bildirilen kadının, son görüntülerine İzmir-Çanakkale yolu üzerinde bulunan Menemen Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nin güvenlik kameralarında rastlandı.

Pınar Bilir, ambulansla kaldırıldığı hastaneden ayrıldıktan sonra 13 gündür haber alınamayan 70 yaşındaki annesi Anşe Bilir'in geçtiğini tahmin edilen güzergahlardaki iş yerlerini tek tek gezerek güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeyi sürdürüyor.

Bilir, annesinin son görüntülerine İzmir-Çanakkale yolu üzerinde bulunan Menemen Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nin güvenlik kameralarında rastladı.

Pınar Bilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin en son görüntülerini elde ettikleri Menemen Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ndeki kayıtlarda, Aliağa yönüne doğru gittiğini belirtti. Güzergahta bulunan iş yerlerinde yeni kayıt arayışını devam ettirdiğini belirten Bilir, "Güzergah boyunca bütün esnafa tek tek soruyorum. Annem 13 gündür bulunamadı. Gören, duyan bilen varsa lütfen polise yada bize haber versin" diye konuştu.

"Kayıp alarm" programı uygulamaya geçirildi

Öte yandan psikotik majör depresyon tedavisi gören Anşe Bilir'in bulunabilmesi için İzmir Emniyeti'nde oluşturulan özel ekip de Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu "kayıp alarm" programını uygulamaya geçirdi. Program kapsamında kadının gittiği güzergahtan sinyal veren vatandaşların cep telefonlarına, kadının fotoğrafı ve eşkal bilgilerinin yer aldığı SMS gönderilerek, görenlerin 155 polis hattına ihbarda bulunmasını istendi. Emniyet yetkilileri, ayrıca kadının gitmesi muhtemel alışveriş merkezi, hastane gibi kalabalık alanlara da fotoğrafının yer aldığı afişler astı.

Öte yandan oluşturulan özel ekipler, kadının gittiği güzergah doğrultusunda bölgedeki tüm metruk binalarda incelemede bulundu. Anşe Bilir'in hastaneye gidebileceği ihtimaliyle il genelindeki tüm hastaneleri günlük olarak kontrol eden ekipler, kadının görüldüğü yönündeki ihbarları da değerlendirmesine rağmen şu ana kadar bir sonuca ulaşamadı.

Psikotik majör depresyon hastası olan Anşe Bilir, ambulansla 14 Kasım'da Karşıyaka Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre Bilir bir süre sonra hastaneden ayrılmıştı. Bilir'in ailesi hastane yönetimi ve doktorlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor