Filistin Meclis Başkanvekili Bahar Türkiye'de

Filistin Meclis Başkanvekili Ahmed Bahar başkanlığındaki Filistinli milletvekili heyeti, Hak-İş'i ziyaret etti.

Filistin Meclis Başkanvekili Bahar Türkiye'de
Filistin Meclis Başkanvekili Bahar Türkiye'de
GİRİŞ 26.11.2014 17:39 GÜNCELLEME 26.11.2014 17:39

Bahar ve beraberindekiler, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve konfederasyon yöneticileriyle görüştü.

Görüşmede, İsrail'in son saldırısında 2 bin 100 Filistinli'nin şehit olduğunu, 12 bin kişinin yaralandığını belirten Bahar, saldırılarda aralarında ibadethanelerin de olduğu 500'e yakın toplumsal mekanın zarar gördüğünü söyledi.

Bahar, Gazze halkına yapılmakta olan saldırıların temelinde halkın 2006 yılında Hamas'ı seçmesinin bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Kudüs'te Yavuz Sultan Selim ile başlayıp Kanuni ve Abdülhamid ile devam eden tarihsel bir arka planın olduğuna dikkati çeken Bahar, bundan dolayı Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu dile getirdi.

Filistin Devleti'nin kendisine destek olan ülkelere, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ettiğini ifade eden Bahar, "Fakat Filistin halkının istediği, kimseden bir minnet değil. İnsan onuruna yakışır şekilde yaşamak" dedi.

Hak-İş 100 bin dolarlık bütçe oluşturdu

Hak-İş Genel Başkanı Arslan da Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Fahri Yaldız'ın Hak-İş ve Hizmet-İş mensubu olduğunu belirterek, bundan dolayı Bahar başkanlığındaki Filistinli heyetin Yaldız'ın evinde olduğunu söyledi.

Filistin'de siyasi kesimlerin bir araya gelmesini ve ortak hareket etmesini önemsediklerini ifade eden Arslan, "Siyonist devletin yaptıklarının tarihsel geçmişinin olduğunu biliyoruz. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıların ve provokasyonun aslında bir planın parçası olduğunun farkındayız" diye konuştu.

Hak-İş olarak Gazze'de 200 yetimin eğitim gördüğü bir okulun yapımına katkı koyduklarını anımsatan Arslan, bu okulun bugün Necmettin Erbakan Külliyesi adıyla faaliyet gösterdiğini, bundan da büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Arslan, bağlı sendikaların destekleriyle 100 bin dolarlık bir bütçe oluşturduklarını, bu parayı TİKA vasıtasıyla Gazze'ye ulaştıracaklarını belirterek, işbirliği ve destek kapsamında Gazze'de iletişime geçecekleri sendika bulmak istediklerini ama bu konuda zorlandıklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı