Türkiye'nin yüzde 66'sı için büyük tehlike uyarısı

DASK Yönetim Kurulu üyesi Çağlar, Türkiye'nin yüzde 66'sının birinci ve ikinci derece deprem riski altında olduğunu hatırlattı ve uyardı:

Türkiye'nin yüzde 66'sı için büyük tehlike uyarısı
Türkiye'nin yüzde 66'sı için büyük tehlike uyarısı
GİRİŞ 26.11.2014 18:11 GÜNCELLEME 26.11.2014 18:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından düzenlenen 'DASK Anadolu Buluşmaları'nın son durağı Sivas oldu.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Naci Süha, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve sigorta acenteleri ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Panel öncesi açılış konuşmasını yapan DASK Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, illeri gezerek toplumsal bilinç düzeyini ve DASK'ın farkındalığını artırmayı amaçladıklarını ifade etti. DASK hakkında bilgiler veren ve bu projeye inanan 6.7 milyon insana teşekkür ettiğini belirten Çağlar, Dünyanın en çok poliçe üreten üçüncü ülkesi konumuna gelmiş vaziyetteyiz. Ürettiğimiz prim rakamı 2.9 milyar TL civarında. Dünyanın en büyük havuzlarından bir tanesiyiz. Bu noktaya kadar ulaşmış bir farkındalıktayız dedi.

"TOPRAKLARIMIZIN YÜZDE 66'SI DEPREM RİSKİ ALTINDA"

Çağlar, Türkiye için en önemli doğal afet riskinin yüzde 61'le deprem olduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi: "Topraklarımızın yüzde 66'sı birinci ve ikinci derece deprem riski altında. Nüfusumuzun yüzde 70'i, büyük sanayi kuruluşlarımızın yüzde 75'i aktif fay hatları üzerinde. Bu bizim geleceğimizin ciddi tehdit altında olması anlamında. Bu rakamların hepimiz tarafından bilinmesi ve insanlarımızda bir sigorta bilinci oluşturulması açısından bunlara çok önem veriyoruz.

Programda konuşan Sivas Belediye Başkan Vekili Naci Süha ise deprem bilincinin devamlı uyanık tutulması gerektiğini belirterek, Bizi deprem öldürmez binalar öldürür. Evet depremlerin yıkıcı etklileri oluyor fakat bu yıkıcı etkileri azaltmak, can kayıplarını azaltmak tamamen bizlerin elinde" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program kapsamında düzenlenen deprem panelini Hürriyet Gazetesi yazarlarından Noyan Doğan yönetti.

Panelde DASK Koordinatörü İsmet Güngör, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım depreme karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti. Panelin kapanış konuşmasını yapan Sivas Valisi Alim Barut ise, depremi en az hasarla atlatmak için hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi. Barut, depremin doğrudan değil yapılar nedeniyle öldürdüğünü belirterek, yapıların kaliteli olması gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • YUSUF 1 9 yıl önce Şikayet Et
    gecekondu bölgesi ayazağa/sarıyer/istanbulda yaşıyorum buraya üniversitelerde yapıldı ali ağaoğlu boş araziye ve ormanın kıyısına dev gökdelenler yaptı askeriyenin ormanlık alanına şimdi mef üniversitesi ve kültür kompeksiyle birlikte alışveriş merkezi yapıldı.boş ve ormanlık arazilere hep devasa bu inşaatlar yapılırken gündüz 100bin kişinin yaşadığı bu devasa gecekondu ve üniversite ve gökdelenlerin aynı yerde olduğu bir ucube semt ortaya çıktı.eğer gerçekten zenginin cebi ve rant yerine vatandaşın güvenliği düşünülseydi..bu semtte gecekondu dönüşümleri başlatılarak bu üniversitelereve ve bu gökdelenlere yer açılsaydı herkes kazanırdı ama zengini daha zengin rantçıyı daha rantçı yapıp terlemeden para kazandırmak varken kim düşünür gecekondudaki veya madendeki insanı"kendimizi kandırmayalım gavur politikacılardan görmesinden utanıldığı için berbat gecekondu manzaralı esenboğa havaalanı-bakanlıklar veya bakanlıkların dibindeki balgattaki gecekondu gibi utançtan kaynaklanan dönüşümler dışında 15yıldır hiçbirşey yapılmadı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi