Suriye'de terör eğitimi alan İngilizlere hapis cezası

Suriye'de terör eğitimi aldığı belirlenen iki İngiliz vatandaşı, hapis cezasına çarptırıldı

Suriye'de terör eğitimi alan İngilizlere hapis cezası
Suriye'de terör eğitimi alan İngilizlere hapis cezası
GİRİŞ 26.11.2014 19:55 GÜNCELLEME 26.11.2014 19:55

Suriye'de terör eğitimi aldığı belirlenen iki İngiliz vatandaşına hapis cezası verildi.

Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın yargıcı Christopher Moss, kardeş olan 30 yaşındaki Mohommod Nawaz ile 24 yaşındaki Hamza Nawaz kardeşlerin yurtdışında terör eğitimi veren kampa katılmaktan suçlu bularak, Mohommod Nawaz 'ı 4 buçuk yıl, Hamza Nawaz'ı da 3 yıl hapse mahkum etti.

Yargıç Moss karara ilişkin olarak, "Cep telefonlarınızdaki kanıtlar, ikinizin de Suriye'de terör eğitimi veren bir kampa gittiğinizi açıkça ortaya koyuyor. Kanıtlar, cihat için ya da kutsal bir savaş için orada bulunduğunuzu, aşırıcı bir gruba katılmak istediğinizi gösteriyor" dedi.

Mahkemede kardeşlerin 2013 yılında Suriye'ye giderek terör eğitimi almalarının asıl amacının Suriye rejimine karşı savaşmak olduğunu, İngiltere'ye yönelik herhangi bir saldırıda bulunmayı düşünmediklerini kaydedildi. Kardeşlerin, Suriye'de bulundukları sürede çatışmalarda veya şiddet olaylarında yer aldıklarına dair kanıtların bulunmadığı belirtildi.

Mohommod Nawaz ile Hamza Nawza, Suriye'den İngiltere'ye dönüşlerinde Dover limanında polis tarafından geçen eylül ayında gözaltına alınmıştı. Kardeşlerin İngiltere'ye geldiklerinde üzerlerinde mermi ve terör eğitimi fotoğrafları cep telefonlarında bulunmuştu.

İngiliz hükümeti, 500'den fazla İngiliz vatandaşının Suriye'ye ve Irak'a savaşmak için gitmiş olabileceğini tahmin ediyor. İngiltere'de polis bu yıl, çoğu Suriye ile bağlantılı 200'den fazla kişiyi terör şüphesiyle gözaltına aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak