"Türk Dış Politikası ve Suriye Gerçeği" konferansı

MHP Mersin Milletvekili Şandır: - "Tarafları ve sebebi ne olursa olsun Suriye'de Müslüman, Müslüman'ı boğazlamaktadır. Yalnız Suriye'de değil, bu durum tüm Orta Doğu'da böyledir"

"Türk Dış Politikası ve Suriye Gerçeği" konferansı
"Türk Dış Politikası ve Suriye Gerçeği" konferansı
GİRİŞ 26.11.2014 20:35 GÜNCELLEME 26.11.2014 20:35

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, "Tarafları ve sebebi ne olursa olsun Suriye'de Müslüman, Müslüman'ı boğazlamaktadır. Yalnız Suriye'de değil, bu durum tüm Orta Doğu'da böyledir" dedi.

Şandır, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Antalya Şubesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türk Dış Politikası ve Suriye Gerçeği" konferansında yaptığı konuşmada, Türk dış politikasının "milli olmak" zorunda olduğunu söyledi.

Dış politikanın hükümetlere göre değişen değil, devlet politikası olması gerektiğini belirten Şandır, dış politikanın Ankara merkezli, Türk milletini merkeze alan bir bakış açısına sahip olmak mecburiyeti bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin dış politikasının temel karakterlerini kaybettiğini savunan Şandır, "Dış politikamız Ankara merkezli değildir. Dış politikamız Erbil, New York, Brüksel, Kandil ve İmralı'nın önceliklerini gören bir noktaya gelmiştir" dedi.

Suriye olayları

Suriye'de yaşanan olaylarının Mart 2011'de çok basit, gündelik olaydan başladığını ifade eden Şandır, Suriye'de yaşanan olayların dördüncü yılını tamamlamak üzere olduğunu hatırlattı.

Suriye'de yaşanan olayların etnik ve inanç merkezli iç savaşa dönüştüğünü söyleyen Şandır, "Tarafları ve sebebi ne olursa olsun Suriye'de Müslüman, Müslüman'ı boğazlamaktadır. Yalnız Suriye'de değil, bu durum tüm Orta Doğu'da böyledir" diye konuştu.

Suriye'de Türk, Kürt ve Arapların Müslüman olmasına rağmen birbirlerini öldürdüklerini dile getiren Şandır, "Suriye gerçeğinin son cümlesi bugün Suriye'de iç savaş yaşanmaktadır. Yaşanan bu iç savaşta yüzlerce yıl birlikte yaşamış insanlar bir anlamda kardeş olanlar bugün birbirlerini boğazlıyorlar" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı