Kanada’dan Ukrayna’ya askeri malzeme yardım

Kanada Savunma Bakanı Rob Nicholson, Ukrayna’ya 5 milyon dolar değerinde askeri teçhizat ve malzeme yardımında bulunacaklarını açıkladı.

Kanada’dan Ukrayna’ya askeri malzeme yardım
Kanada’dan Ukrayna’ya askeri malzeme yardım
GİRİŞ 26.11.2014 21:54 GÜNCELLEME 26.11.2014 21:54

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Nicholson, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun talebi üzerine hazırlanan yardımın, ay sonuna kadar bir askeri nakliye uçağı ile Ukrayna’ya ulaştırılacağını bildirdi.

Nicholson, yardım paketinin taktik haberleşme sistemleri, patlayıcı mühimmat imha ekipmanları, taktik sağlık malzeme ve ekipmanları, gece görüş sistemleri ve askeri personele kış şartlarında daha rahat manevra imkanı sağlayacak ekipmanlardan oluştuğunu kaydetti.

Yardımda, 30 bin kışlık kaban, 30 bin kışlık pantolon, 70 bin çift askeri bot ve 4 bin 500 çift de eldiven bulunduğunu belirten Bakan Rob Nicholson, "Yardımlarımız, Ukrayna halkının egemenlik mücadelesine olan katkımızı ve bağlılığımızın göstergesidir" ifadesini kullandı.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird de konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yardımlar aynı zamanda, Ukrayna’daki ayrılıkçıların sergilediği şiddete karşı bir tepkidir. Yapılan yardımlar, ülkeyi daha güvenli hale getirmek isteyen Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, askeri yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olacaktır” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti