Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: "Akdeniz bir barış denizi olsun"

Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu başladı
Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu başladı
GİRİŞ 27.11.2014 12:46 GÜNCELLEME 27.11.2014 12:46

Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu, "Çoğulluğu ve farklılığı içeren bir birlik özlemi" başlığı adı altında başladı.

İzmir Sanat'taki sempozyumun açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in tarihi boyunca hep farklılıkların birlik içinde yaşadığı bir hoşgörü kenti olduğunu vurguladı.

Kentin çok kültürlü yaşamı, farklı kimliklerin bir arada barış içinde temsili ve dinler arası hoşgörüsüyle, bulunduğu coğrafyanın en özel kentlerinden birisi olduğunu kaydeden Kocaoğlu, Akdenizlilerin yaşamayı ve insanları sevdiğini ve tüm dünyada barış istediğini ifade etti.

İnsanlık tarihi kadar eski olan savaşların bitmek bilmediğini dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Kan ve gözyaşlarıyla birlikte, binlerce yıllık kültürler yok edilmeye çalışılıyor. Bütün kültürlerin eş saygınlıkta değerlendirilmesi gerektiği, birinin diğerinden üstün ya da aşağı olmadığı unutuluyor. Biz de bugün burada, dünyanın en eski uygarlıklarını kurmuş Akdeniz’in temsilcileri olarak diyoruz ki kan ve gözyaşı dinsin, insanlar doğup büyüdüğü topraklardan göçe zorlanmasın; dini, kimliği ve düşüncesi nedeniyle baskı görmesin, Akdeniz artık bir barış denizi olsun. Hep birlikte mücadele ederek ırksal, dinsel ve kültürel önyargıların önüne geçelim. Duyarsızlık kültürüne karşı uyum kültürünü güçlendirelim."

Hoşgörü ve uyum kültürü için nüfusu 4 milyonu aşan İzmir'in tüm dünyaya örnek olabileceğini dile getiren Aziz Kocaoğlu, kentin Akdeniz'de bilinirliğini arttırmak istediklerini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından 27-28 Kasım tarihlerinde düzenlenen sempozyumda yabancı akademisyen, yazar ve tarihçilerin de katılımıyla Akdeniz ülkelerinin tarihi, kültürel ve siyasi birikimi ele alınacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!