Orhan Kural'ın Cem Yılmaz hakkındaki suç duyurusu

Kural, ''Pek Yakında'' filminde "uyarıcı madde kullanımını özendirdiği" iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu Cem Yılmaz'ın savcılıkta verdiği ifadeye tepki gösterdi

Orhan Kural'ın Cem Yılmaz hakkındaki suç duyurusu
Orhan Kural'ın Cem Yılmaz hakkındaki suç duyurusu
GİRİŞ 27.11.2014 12:56 GÜNCELLEME 27.11.2014 12:56

Bağımlılığa Hayır Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, ''Pek Yakında'' filminde "uyarıcı madde kullanımını özendirdiği" iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu Cem Yılmaz'ın savcılık ifadesine tepki gösterdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gazetecilere açıklama yapan Kural, mücadelesine devam edeceğini belirtti.

Olayın peşini bırakmayacağını ifade eden Kural, "(Üzgünüm) demek yeterli değil. İnsan birine çarpınca veya yanlış söz söylediği anlaşılırsa özür diler veya 'üzüldüm' der ama bu planlı bir sponsorluk anlaşmasıdır. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum" diye konuştu.

Kural, uzun zamandır Yılmaz'a sorular sorduğunu ancak cevap alamadığını savunarak, sanatçının sigaraya başlayan, eli kolu kesilen, konuşmakta zorlanan gençlerden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Bundan sonra diğer filmlerde de sigara sponsorluğu olmaması için uğraşacağını kaydeden Kural, hayatı boyunca mücadelesinin süreceğini vurguladı.

Olayın geçmişi

Prof. Dr. Orhan Kural, "Pek Yakında" filminde sigara ve alkol olan sahnelerinin "uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirdiği" iddiasıyla, filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Cem Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilekçede, Türk Ceza Kanunu'nun 190/3. maddesinin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişiye 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne dikkat çekilerek, yasağı ihlal ettiği öne sürülen Cem Yılmaz'ın da bu suçtan cezalandırılması talep edilmişti.

Kural'ın suç duyurusu üzerine kısa süre önce Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Cem Yılmaz, savcılığa ifade vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu