Zehirli ayakkabılara 2 müfettiş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, insan sağlığını tehdit eden ayakkabılarla ile ilgili 2 müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Zehirli ayakkabılara 2 müfettiş
Zehirli ayakkabılara 2 müfettiş
GİRİŞ 27.11.2014 13:07 GÜNCELLEME 27.11.2014 13:07

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları doğrultusunda Erenköy Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı bir antrepoda ilgili mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ve imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabı cinsi eşyaların eski ayakkabılarla değiştirildiğinin tespit edildiği belirtilerek, "Konuyla ilgili İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığı’nın bilgisi dahilinde başlatılan soruşturma devam etmektedir. Bakanlığımız olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirmiş, müfettişler çalışmalarına başlamıştır" denildi.

SONUÇLAR 3 GÜN İÇİNDE ALINACAK

Diğer taraftan kanserojen madde ihtiva eden ayakkabıların iç piyasaya sürülmüş olabileceği ihtimali dikkate alınarak öncelikle söz konusu ürünlerin marka ve modellerinin tespit edildiği kaydedilen açıklamada, elde edilen tüm bilgiler ve ürün görsellerinin 81 ildeki Ticaret İl Müdürlüklerine denetlenmesi amacı ile gönderildiği bildirildi. Açıklamada, "İstanbul Ticaret İl Müdürlüğümüze bağlı denetim ekipleri ithalatçı firma merkezi ve satış noktalarında 26.11.2014 itibari ile denetimlere başlamıştır. Denetimlerde bulunan ve tehlikeli kimyasal içerdiğinden şüphelenilen ürünlerden numuneler alınmış ve akredite laboratuvara gönderilmiştir. Ayrıca güvensizlik şüphesi duyulan ürünler mühürlenerek satışa arzları durdurulmuştur. Laboratuvar sonuçları en geç 3 gün içinde alınacak ve güvensiz olduğu laboratuvar raporu ile belgelenen ürünlere ilişkin olarak 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun’da öngörülen toplatma, imha, ilan ve idari para cezası olmak üzere gerekli yaptırımlar uygulanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…