ICTY Başkanı Meron, Bosna Hersek'te:

"Yıkılan evleri, yolları onarmak mümkün ancak sevdiklerinizin kaybı sonsuza kadar kalıyor"

ICTY Başkanı Meron, Bosna Hersek'te:
ICTY Başkanı Meron, Bosna Hersek'te:
GİRİŞ 27.11.2014 13:36 GÜNCELLEME 27.11.2014 13:36

Hollanda'nın Lahey kentindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi Başkanı Theodor Meron, "Yıkılan evleri, yolları onarmak mümkün ancak sevdiklerinizin kaybı sonsuza kadar kalıyor" dedi.

Meron, Bosna Hersek'teki temaslarının ikinci gününde, Bosna'daki savaşta yaklaşık 3.5 yıl süren Saraybosna kuşatması sırasında öldürülen çocuklar anısına yaptırılan anıtı ziyaret etti. Anıta çelenk bırakan Meron, hayatını kaybeden çocuklar için saygı duruşunda bulundu.

Gazetecilere burada yaptığı açıklamada, savaşın şehirde açtığı yaraların bugün az da olsa göründüğünü belirten Meron, "Yıkılan evleri, yolları onarmak mümkün ancak sevdiklerinizin kaybı sonsuza kadar kalıyor" diye konuştu.

Meron, savaşta çocuklarını kaybeden anne ve babalara başsağlığı dileyerek, kayıplarından dolayı üzgün olduğunu ifade etti.

Saraybosna'daki temasları kapsamında, bir okulda öğrenciler ve öğretmenlerle buluşacağını aktaran Meron, "Umarım mahkemenin çalışma prensiplerine dair anlatacaklarımız, onların toplumun ve hukukun üstünlüğünün inşasına katkı sağlamasına ve daha önce yaşanan acıların tekrarlanmamasına vesile olacaktır" ifadesini kullandı.

Meron, anıtı ziyaret ettikten sonra Saraybosna'da lise öğrencileriyle bir araya gelerek, öğrencilere, gençlerin Bosna Hersek'in geleceği olduğunu ve barışın sağlanmasına önemli bir katkıda bulunabileceklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"