"Köpeğe cinsel istismar" davası

Sahipli köpeğe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla bir sanığın 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı

"Köpeğe cinsel istismar" davası
"Köpeğe cinsel istismar" davası
GİRİŞ 27.11.2014 13:58 GÜNCELLEME 27.11.2014 13:58

Kağıthane'de sahipli köpeğe cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sanığın "hayasızca hareket etmek" ve "sahipli bir köpeğe zarar vererek değerini düşürmek" suçlarından 10 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, sanık Hamdi Yalçın ve avukatı, köpeğin sahibi müşteki Gazi Güven, İstanbul ve Eskişehir baroları hayvan hakları komisyonları adına avukat Deniz Kalafatoğlu ile Elçin Aybek katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık Yalçın, olay günü alkollü olduğunu belirtti. Polisin "köpeğe arabayla çarptığını" söylediğini ifade eden Yalçın, köpeğe cinsel istismarda bulunmadığını savundu.

Yalçın, "Ben polislere, 'köpeğe arabayla çarptığımı hatırlamıyorum' dedim. '10 gün önce hafta sonu köpeğe çarpmışsın' dediler. Ben de o tarihte alkollü olduğumu düşünerek öyle söyledim. Bana yüklenen suç, taciz ve tecavüzle alakalıymış. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum. O kişi ben değilim" dedi.

Kamera görüntülerindeki kişinin kendisi olmadığını aktaran Yalçın, beraatini talep etti.

Sanık Yalçın'ın avukatı, müvekkilinin görüntülerdeki kişi olmadığını savunarak, bu konuda tespitte bulunulmasını istedi.

Hayvan Hakları Komisyonu avukatları müdahil oldu

Köpeğin sahibi müşteki Gazi Güven, "Köpek benimdir, olayı sadece video kayıtlarında gördüm. Bunu bana komşum Burcu hanım anlattı" diye konuştu.

Güven'in avukatı Yasemin Babayiğit, sanığın beyanlarının çelişkili olduğunu ve ihbar üzerine mahallelinin hayvanlara cinsel istismar olayının peşine düştüğünü ifade ederek, müdahillik talebinde bulundu.

İstanbul ve Eskişehir baroları hayvan hakları komisyonları adına söz alan avukat Deniz Kalafatoğlu, mahkemeye emsal bir karar sunarak, müdahilliklerine ve sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini istedi.

Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline binaen müşteki Gazi Güven ile hayvan hakları komisyonları avukatlarının davaya müdahil olarak kabulüne karar verdi.

"Psikolojim bozuldu"

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Burcu Mella Yatmaz, köpeği karanlık tarafa götüren biri olduğunu ve dönüşte yüzünün net olarak görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Bu şahıs huzurdaki şahıstır. O köpek de aynı köpekti. Olay günü 02.00'de hayvanın ağlama, inleme sesiyle kalktım. Eşimle gidip görünce şok oldum. Sanık, 'Seviyorum' dedi. 'Bırak köpeği' dedim. Hayvan deli gibi kaçtı. Sanık, 'Bak şimdi gene seveceğim' dedi. Alkol kokuyordu. Ancak şuuru yerindeydi. Kamerada gördüğüm şahısla bu şahıs aynıdır. Hemen polisi aradım, polisle yarım saat gezdik ama şahsı bulamadık. Olaydan psikolojik olarak etkilendim. Geceleri uyuyamıyorum. Mahalleli de çocukları sokağa bırakmıyor. Gördüğüm köpek de Gazi beye ait 'Nilayım' adlı köpektir."

Ara kararını açıklayan mahkeme, dosya içindeki CD ve flash disklerin, İstanbul Foto Film Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek, görüntülerdeki şahsın sanık Hamdi Yalçın olup olmadığı hususunda rapor aldırılmasına karar verdi.

Duruşmanın ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde açıklama yapan müdahil Gazi Güven'in avukatı Yasemin Babayiğit, sanığın birbiriyle çelişen ifadeler verdiğini ancak suçu aslında kabul ettiğini belirterek, "İtle köpekle uğraşmıyoruz. Yaşam hakkına sahip çıkıyoruz. Her canlının yaşam hakkı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zeynel Sarıbuğa'nın hazırladığı iddianamede, polis merkezine müracaat eden Kağıthane'de oturan Burcu Mella Yatmaz'ın, "17 Ağustos'ta 02.00 sıralarında, duyduğu köpek sesinden dolayı aşağı indiğinde, bir erkek şahsın köpeği koltuk altına almış şekilde oturduğu, 'Sen burada ne yapıyorsun' diye sorduğunda, şahsın, 'ne yani köpeği sevemez miyim' diyerek oradan uzaklaştığını belirttiği ve sonrasında polisi arayarak durumdan haberdar ettiği" şeklindeki ifadelerine yer veriliyor.

Köpeğin sahibi Gazi Güven'in de polis merkezine çağrıldığı, sokaktaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına ait görüntülerin izletildiği ve beyanının alındığı kaydedilen iddianamede, kamera görüntülerinde, şüphelinin merdiven basamaklarına oturup kucağına aldığı köpeğe cinsel istismarda bulunduğunun anlaşıldığı ve çalışmalar sonucu şüphelinin kimliğinin tespit edildiği belirtiliyor.

Sanığın sahipli köpeğe aleni alanda cinsel istismarda bulunduğunun anlaşıldığı vurgulanan iddianamede, sanığın Türk Ceza Kanunu'nunda düzenlenen "haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı işe yaramayacak hale getirmek veya değerinin azalmasına neden olmak" ile "hayasızca hareket etmek" suçlarından 10 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi