Muğla'da "Hayata Bağış" ormanı kuruluyor

Muğla Sağlık Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde kurulacak "Hayata Bağış" ormanında her bağış için bir fidan dikilecek ve bağışçıya teşekkür belgesi düzenlenecek

Muğla'da "Hayata Bağış" ormanı kuruluyor
Muğla'da "Hayata Bağış" ormanı kuruluyor
GİRİŞ 27.11.2014 14:26 GÜNCELLEME 27.11.2014 14:26

Muğla Sağlık Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan "Hayata Bağış" ormanında her bağış için bir fidan dikilecek.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, gazetecilere, tedavisi sadece organ nakli ile mümkün olan hastalıkların Türkiye'de önemli sağlık sorunları arasında bulunduğunu söyledi.

Organ bağışını artırmanın en önemli yolunun, toplumun bu konudaki bilinç seviyesinin yükseltilmesinden geçtiğini vurgulayan Tekin, "Ülkemizde yaklaşık 30 bin kişi nakil olmak için sırada beklemekte ve her yıl bu sayı giderek artmakta ancak organ bağışı aynı oranda artış göstermemektedir" dedi.

Tekin, Muğla Sağlık Müdürlüğü olarak valiliğin desteğiyle 1 Temmuz-31 Aralık tarihlerinde organ bağış kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Kampanya başlangıcında Muğla'nın, Türkiye sıralamasında 724 bağışçı ile 21'inci sırada bulunduğunu bildiren Tekin, "Bugün itibarıyla 8 bin 2 bağışçı ile İzmir ve İstanbul'dan sonra 3'üncü sıraya yükseldik. Bu illerin nüfusları göz önüne alındığında, nüfusa oranlı sıralamada Muğla, organ bağışında Türkiye'de birinci sırada yer almaktadır" diye konuştu.

Organ bağış kampanyası etkinlikleri kapsamında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Tekin, Yaraş mevkisinde oluşturulacak "Hayata Bağış" ormanında 1 Aralık'tan itibaren her bağış için bir fidan dikileceğini ve bağışçıya teşekkür belgesi düzenleneceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu