Güvenli Trafik Projesi'nde gazeteciler sertifikalarını aldı

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) Türkiye'de yol güvenliği anlayışının yerleştirilmesi amacıyla basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği proje, gazetecilerin sertifika almasıyla sona erdi.

Güvenli Trafik Projesi'nde gazeteciler sertifikalarını aldı
Güvenli Trafik Projesi'nde gazeteciler sertifikalarını aldı
GİRİŞ 27.11.2014 14:53 GÜNCELLEME 27.11.2014 14:53

WHO Güvenli Trafik Projesi Koordinatörü Serap Şenel, haziran ayında başlayan projenin Swiss Otel'deki kapanış toplantısında, WHO'nun 2000'li yılların başından itibaren yollarda meydan gelen ölüm ve yaralanmalarla ilgili istatistiksel çalışmalara başladığını bildirdi.

Bu çalışmaların, 1 milyonun üzerinde insanın yollarda öldüğünü, 50-200 milyon insanın yaralandığını ortaya koyduğunu belirten Şener, "Bu durum, Dünya Sağlık Örgütünün yol güvenliğini önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ele alınmasına neden oldu" dedi.

Şener, projeyle insanların bilinçlenmesi ve bu oranların azalmasını ümit ettiklerini de söyledi.

Projenin haber atölyesi koordinatörü Prof. Dr. Bülent Çaplı ise kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla farklı medya kuruluşlarından basın mensuplarına güvenli trafikle ilgili teorik ve pratik eğitimler verildiğini hatırlattı.

Her yıl binlerce insanın yaşamını yitirdiği ve sakatlandığı trafik sorunuyla ilgili duyarlı gazeteciler sayesinde bilinç oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Çaplı, Türkiye'de ilk defa yapılan böyle bir çalışmanın etkili omasını temenni etti.

Emniyet Genel Müdürlüğünden Komiser Mehmet Yüce ise Güvenli Trafik Bilinci ve Haber Muhabirinin Rolü konulu bir sunum yaptı.

Daha sonra projeye katılan basın mensuplarına sertifikaları verildi.

Güvenli Trafik Projesi

Bloomberg Vakfı Küresel Yol Güvenliği Programı, trafikte meydana gelen ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkede uygulanıyor.

Türkiye'de 2010 yılında başlayan proje, trafikte meydana gelen olaylara bağlı ölüm, yaralanma ve sakatlanmaları azaltmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda ise emniyete kemerinin kullanımının artırılması ve hız kurallarına uyulmasının sağlanması hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'