Ermenek'te kar yağışı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaylalarda mahsur kalan hayvan yetiştiricileri, belediye ekiplerince tarafından kurtarıldı

Ermenek'te kar yağışı
Ermenek'te kar yağışı
GİRİŞ 27.11.2014 14:57 GÜNCELLEME 27.11.2014 14:57

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaylalarda mahsur kalan hayvan yetiştiricileri ve hayvanları, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yoğun kar yağışı sonrası ilçe merkezine yağan 30 santimetre kar belediye ekiplerince temizlenirken, belediyeye, yaylalarda çok sayıda köylünün küçükbaş hayvanlarıyla mahsur kaldığı ihbarı geldi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, ilçeye 15 kilometre mesafedeki Bozdağ ve 25 kilometre uzaklıktaki Kovalık mevkisinde kapalı olan yolları iş makinesi ile açtı.

Yolun açılmasının ardından 2 gündür kar altında kalan yaklaşık 5 bin koyun ve keçi, çobanlar tarafından ilçe merkezine getirildi. Çobanların eşyaları da belediyeye ait araçlarla taşındı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, ilçe merkezine yağan 30 santimetre karın yüksek kesimlerde yer yer 60 santimetreye ulaştığını söyledi.

Belediye olarak önce kent merkezi ve işçilerin mahsur kaldığı maden ocağında kar temizleme çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Sözkesen, "İmkanlarımız kısıtlı. Fakat bu işin altından kalktığımıza inanıyorum. Belediye olarak sadece belediye sınırları içerisinde çalışma yapmadık. Yaylalarımızda mahsur kalan çobanlarımız ve küçükbaş hayvanları vardı. Kapalı olan yayla yollarını açarak onlara ulaştık. Bundan sonra olabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerimiz 24 saat görev başında" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi